frida.bg
ключови

4 ключови тенденции в грижата за кожата тази година

2017-та година определено ни изненадва с интересни ключови тенденции в грижата за кожата, които, признаваме си, одобряваме с две ръце. Естествените съставки все повече навлизат в употреба, що се отнася до козметичната индустрия. И тъй като тенденциите често се определят от търсенето, това показва повишаване на информираността на хората и повишения им интерес към козметиката, която не трови, а подхранва.

Е, нека разгледаме основните ключови тенденции в грижата за кожата и красотата, които със сигурност ще останат до края на годината.

Храна за кожата

Все повече хора и особено жени стават все по-осъзнати за влиянието на храната върху състоянието на нашата кожа. Каквото приемаме вътре се отразява на начина, по който изглеждаме отвън. Връзката между нутриентите в храната и състоянието на кожата ни все повече се изследва и това води до ново поколение козметични продукти. Такива, които съдържат ключови естествени съставки, витамини, минерали, антиоксиданти и пробиотици. Истинска храна за кожата. Отвътре навън и отвън навътре.

Органична козметика

Органичната и натурална козметика осъществи истински бум на козметичния пазар. САЩ е световен лидер в производството на формули с органичен произход, а след това е Германия. Това се превръща в индустрия за билиони долари, твърдят експерите. Това показва повишаване на желанието на потребителите да използват качествени продукти, които не съдържат вредни съставки. А това води до все повече подобрения във формулите и до повече избор.

Козметика, направена от самия теб

Да, интересът към естествените съставки доведе и до повишен интерес как да направим козметиката си сами вкъщи. Потребителите искат да имат повече контрол върху съставките в козметичните си продукти, вместо да се доверяват сляпо на брандовете и рекламите по телевизията. Рецептите за козметика тип „Направи си сам” стават все по-популярни и все повче хора експериментират и се доверяват на домашно приготвена козметика.

Вода?!

Козметичните компании смятат, че водата на Земята е на изчерпване и започват да инвестират в козметични продукти, които не съдържат вода. Това е доста стресиращ факт за всички нас и в същото време – реална възможност. Така малко по малко започват да се произвеждат формули без вода, като тя се заменя от други натурални овлажнители като растителни екстракти и други. Експериментите продължават. Факт е, че колкото повече потребители започват да осъзнават факта, че водата като ресурс е на изчерпване толкова повече козметичните компании ще започват да произвеждат козметика без добавена вода.