frida.bg
успешната

Успешната жена има определени личностни черти (вижте кои!)

Знаете ли, че успешната жена притежава специфични личностни характеристики, които я правят такава, каквато е. И това е доказано от ново проучване, направено от Caliper. То установява, че всички успели жени споделят общи характерови особености като толерантност и ниско ниво на тревожност. Добрата новина е, че можем да изградим тези черти у себе си, за да бъдем не само успешни, но и удовлетворени от това, което правим.

Навярно ще се съгласите, че напрежението, паниката и нервността правят работата да тече мъчно и с много препятствия. Толерансът към стрес на работното място е един от ключовите фактори, които могат да превърнат една жена в супер успешна на работното място. Ако се чувстваш комфортно в среда с високо напрежение най-вероятно ще поемаш без проблем повече отговорности, ще се справяш с тях с лекота и съответно ще получиш повишение, твърди проучването.

Вижте кои са характеристиките на успешната жена

Асертивност

Можете ли да отстоявате себе си в комуникацията си с хората? Можете ли да се застъпвате за идеите си или заобикаляте препятствията? Факт е, че успешните жени могат да отстояват правотата и идеите си рационално, с аргументи, които няма да оставят място за съмнение. Емоционалността често е качество на жените, което им пречи да защитят позицията си. Когато директно те облее горещият душ от емоции е трудно да намериш правилните аргументи. Затова е супер полезно упражнение да се научим да мислим рационално на работното място и да се опираме на фактите, които подкрепят тезата ни, а не на емоциите.

Агресивност

Агресивността определено е качество, принадлежащо на мъжкия свят и тестостерона. Но е научно доказан факт, че успелите жени с мъжка устременост преследват целите си и ги постигат. Все пак говорим за конструктивна агресия, която впряга волята и усилията ни към осъщестяване на целта.

Емпатия

Емпатията идва точно на място, за да балансира ситуацията. Способността да изслушваш потребностите на другите и да чуваш какво ти казват отвъд думите  е от изключителна важност за добрата комуникация. Успешната жена със сигурност трябва да бъде емпатична, но без да позволява емоциите да завземат управлението. Емпатия, която стабилизира и мобилизира ситуацията е оръжие, което всяка от нас може да се научи да използва.

Ентусиазъм

Енергията и ентусиазмът са горивото на всеки успешен проект. Не случайно ако ги нямаш едва ли ще отидеш много далеч. Затова трябва да се захващаме с неща, в които вярваме и които кореспондират с нашите вътрешни убеждения. Това със сигурност ще направи мотивацията ни силна, а енергията ни ще се повиши заедно с шансовете да постигнем успех.

Успехът изисква от нас непрекъснато да рботим върху себе си и да се развиваме. Ако наистина искаме нещо, вярваме в него и работим целенасочено и упорито, няма как да не сме успешни. В крайна сметка е важно ние да се чувстваме такива, без значение какво мислят останалите!