frida.bg
Уини Харлоу

Уини Харлоу, и какво е да бъдеш модел с витилиго

21-годишната Уини Харлоу е модел не само на подиума. Тя е безспорен модел за подражание и вдъхновение за всички жени, които срадат от витилиго или от ниска самооценка по отношение на външния си вид. Тя е супер сладка, секси и земна и без притеснения споделя за трудностите в живота си. За това какво е да си различен и как да превърнеш насадените комплекси в детството в предимство.

Уини Харлоу

Уини Харлоу: от обидите до известността

Красивата моделка, известна още като Шантел Уини, е израснала в Торонто, Канада. Тя придобива популярност благодарение на американското предаване за модели America’s Next Top Model. Още на 4 годишна възраст й откриват витилиго. Това е кожно състояние, при което започват да се появяват бели петна по кожата, поради отсъствие на меланин. Заради различието във външния вид, което няма как да остане скрито, Уини става обект на обиди и сериозен тормоз в училище. Той оставя трайни следи в психиката й. Може би това е една от основните причини на Харлоу да напусне училище на 16 и да започне работа в call center.

https://www.instagram.com/p/BSjen6IDlio/?taken-by=winnieharlow

За щастие много скоро красотата й бива забелязана от известен журналист, който отваря вратите пред Уини към моделската кариера. Следват моделски изяви на местно равнище в Торонто, които позволяват на красавицата да създаде каталог със снимки, изключително важен за всяко момиче, прохождащо в модния бизнес. Не след дълго самата Тайра Банкс, водеща на America’s Next Top Model я забелязва и я кани на кастинг. Макар и да остава шеста в предаването, Уини нарупва доста опит, за който не веднъж споделя в интервюта, че е много благодарна.

Мисията отвъд моделството

Професионалният път на Уини Харлоу прилича на приказката за „Пепеляшка”. Тя тръгва от обикновено семейство и става жертва на силен психологически тормоз в училище. По-късно взема рискови решения като това да напусне училище. Но волята на красавицата я водят до успешна модна кариера и до това да превъзмогне ниското самочувствие. Както и да отиде отвъд това. Уини Харлоу използва известността си, за да споделя с многобройните си фенове защо те трябва да обичат тялото си такова, каквото е. През 2014 година тя дава лекция в TED, където казва, че за нея има красота във всичко. Феновете й я обожават, а ние можем да се радваме, че има хора като нея, които да ни показват, че въпреки малките или големите недостатъци трябва да обичаме себе си, да бъдем уверени и да се борим да постигаме целите си.

Снимки: БГНЕС/Инстаграм