frida.bg
оргазъм

Защо жените имитират оргазъм и защо (не)трябва да го правят

Ако трябва да бъдем откровени женското удоволствие и оргазъм все още са обвити в такава мистерия и загадки, и честно казано трудно можеш да си сигурен какво точно се случва. Има ли климакс или няма? И защо изобщо на жените им хрумва да имитират голямото „О“ вместо да си позолят да го изживеят. Естествено има много чисто психологически бариери и блокажи, които пречат на жените да се отпуснат и да се насладят на секса. В центъра на всичко стои неизречената забрана, че сексът е мръсен, лош и т.н. И естествено „добрите момичета“ не правят секс, нито му се радват. Това често са внушенията на нашите майки и майките преди тях в рода ни, които са искали да останем по-дълго или по възможност завинаги обвити в невинността на детството. И така и не ни позволяват да станем жени и да се наслаждаваме на своята сексуалност.

Кои са другите откровени причини жените да имитират оргазъм?
Те искат да задоволят партньора си

Да, това е една от основните причини защо жените имитират, че получават оргазъм. Ние интуитивно усещаме важността на нашето „О“ за мъжкото самочувствие в леглото. Ако обичаме мъжа, не сме много на „ти” с оргазмите и нещо така и не достига в сексуалното изпълнение, имитацията идва на помощ. Хем мъжа спокоен, хем ние „имитираме” щастлива връзка. Както се казва – почти идилия. Но… като щадим егото на нашия любим той няма никога да се научи да ни доставя удоволствие и връзката ни е много вероятно да се разпадне. Сексът е важен за жените точно толова, колкото и за мъжете. Имитирането вреди на връзката почти толкова, колкото и изневярата. Защо изневеряваме на себе си и блокираме възможността за истинска интимност?

Те нямат настроение за секс

Има моменти на повишен стрес, проблеми във важна сфера от живота и откровен вътрешен хаос. Много вероятно в тези периоди жената да няма настроение за секс. Или да поиска по-бързо да приключи с него. Тя го прави отново, за да пощади мъжкото его и да му достави удоволствие и потвръждение, че е добър любовник. Когато не слушаме сигналите на тялото си и правим секс заради другия, ние изтощаваме себе си и се блокираме още повече за удоволствието. Бъдете искрени и споделяйте чувствата и усещанията си. Ако не сте в настроение, просто почетете книга или се погушкайте. Няма нищо лошо в това.

Манипулация

Е, това наситина е причина, заради която жените имитират оргазъм и … вървят срещу себе си. Всичко отново се върти около мъжкото и женското его. Ако жената знае, че нейното „оргазмено потвърждение” ще го разтопи,  тя ще го прави, за да получи каквото иска. Това е нож не с две, а със сто остриета. Вървиш срещу себе си, защото превръщаш секса във валута и обезценяваш неговата духовна и интимна сърцевина. Вървиш срещу партньора си, който строи концепциите си за отношенията ви върху плаващи пясъци и живее в илюзия. Вървиш срещу връзката ви, защото посяваш семенцата на лъжата в отношенията. И най-вече вървиш срещу личното си щастие и сексуална удолетвореност.

Несигурност

Несигурността по отношение на собствената привлекателност и женственост е най-неудобното грахче, върху което всяка нощ жената ляга. Като в приказката „Принцесата и граховото зърно”. И 10 матрака да сложиш, то е там и те гложди вътрешно ден и нощ. Несигурността кара жените да преекспонират своето удоволствие, за да демонстрират своята сексуална сила. Страхът да те помислят за по-малко жена или още по-лошо за фригидна жена е нещо, което притеснява много жени. Това става причина за разиграването на театър, за да може нашата несигурност и страхове да не бъдат разкрити.

Вече има много практики, книги и информация, с кото можем да повиим своята самоувереност и да усетим себе си като жени, без това да включва каквато и да е имитация. Да приемеш себе си и тялото си, да си позволиш да изпитваш удоволствие и да правиш любов с отворено сърце е прекрасно и всяка жена заслужава да го изживее с любимия мъж. Да имитираш оргазъм е личен избор. Колкото и да си талантлива в това опитай да смениш перспектвата и започни да се свързваш със тялото и усещанията си. Безценно е!