frida.bg
ритуалите

Ритуалите за красота, които всяка жена трябва да прави преди лягане

Кои са ритуалите за красота, които всяка спяща красавица трябва да прави преди лягане? Факт е, че добрият сън е най-добрият разкрасител. Той е нашият най-добър приятел не само по отношение на красотата, но и за здравето ни. Когато спим се активира парасимпатиковата нервна система, отговорна за релаксацията и храносмилането ни. Това е моментът, в който кожата ни има възможност да се регенерира и да възвърне баланса си. Когато редовно недоспиваме или забравяме да свалим грима от лицето си вечер това причинява щети на цялостното ни физическо и психическо състояние. Кожата ни се изсушава и възпалява, а колагенът в нея намалява драстично. Добрият сън е нещо, което вие трябва да осигурявате за себе си на добра воля. Съществуват и начини, с които да подсилим процесите на регенерация на кожата си,така че да се събудим с гладко и блестящо лице като след скъпа козметична процедура. Вижте ги!

Почистете лицето си качествено

Почистването на лицето е сред ритуалите за красота, които не трябва да изпускаме вечер пред лягане. През деня по кожата ни се натрупват всевъзможни замърсявания от въздуха и изпаренията на авомобилите. И гримът естествено, който често съдържа не особено приятелски настроени към кожата ни съставки. Когато почистим кожата си с измиващ гел, подходящ за нашата кожа или с хубава мицеларна вода кожата ни ще абсорбира много повече хидратация и полезни съставки от нощния ни крем или серум.

Хидратация

Независимо дали предпочитате серум, нощен крем или натурално масло, хидратирането на кожата е сред ритуалите, които не трябва да пропускаме преди лягане. За мазна кожа вече се предлагат леки формули, които хидратират епидермиса, без това да води до омазнаване. За препоръчване са хидратанти, съдържащи хиалуронова киселина. Тя определено е „суперхрана” за кожата ни. Помага да се възобнови епидермиса до сутринта и да се събудим със сияещо лице!

Направете масаж на лицето си

Отделете няколко минути да направите нежен масаж на лицето си, за да може продуктът, който сте нанесли да се абсорбира качествено. С масажа също така ще отпуснете областите на лицето, в които има задържано напрежение от деня. Използвайте специално олио, подходящо за вашия тип кожа. Няколко капки от него на пръстите ви и те плавно ще се плъзват по лицето ви. Една полезна техника е потупването с пръсти по кожата.

Не пропускайте рижата за кожата преди лягане. Сънят е здраве. Сънят е красота!