frida.bg
енергия

Да влезем в женската си енергия отново с 3 лесни стъпки

Най-вероятно знаете, че когато става дума за енергия ние притежаваме и мъжки, и женски магнетизъм. Твоята мъжка енергия се проявява в моментите, в които правиш нещо активно, поставяш си цел и я постигаш, както и когато правиш усилие към каквото и да е. Мъжката енергия е насочваща, пробиваща, активна. Не е учудващо, че съвременния свят насърчава развиването само на тази част от нашата личност. Това е, което ще ни помогне да постигнем успех в бизнеса и в работата, но по мъжки начин.

Женският начин много често незаслужено се подценява и ние жените, в копнежа си да бъдем „наравно” с мъжете тотално игнорираме своята естествена вътрешна сила. Силата на женската енергия. Тя представлява творческата и креативна сила в света, нашата способност да „раждаме” идеи, деца, нови светове. Женският начин е приемащ, нежен, бавен и съчетава спонтанноста, танцът, играта и себепознанието. Ако сме в женската си енергия ние се чувстваме изпълнени със смисъл, с креативност, с любов.

Но какво се случва в реалния живот? Ние трябва непрекъснато да се справяме с множество задачи. Да печелим пари и да сменяме изгорелите крушки в дневната. Застопоряваме се в мъжката енергия и ставаме апатични, активни, но празни отвътре. Да сме активни в света е страхотно. Това е начинът да направим нещата да се случват в този предимно амбициозен свят. Но ако искаме да бъдем щастливи и удовлетворени не трябва да подценяваме женската си енергия, а напротив – да я оставим да разцъфти у нас.

Как да влезем в женската си енергия с 3 лесни стъпки?

Правете всичко бавно

Няма нищо лошо в това да правиш нещата бавно, в това е грацията и красотата на женствеността. Замисляли ли сте се, че жените все по-рядко носят дълги поли, както и съвременният инструмент за забавяне на темпото – високите токчета. Да, все повече разчитаме на  дънките и кецовете, защото така можем направо да хвърчим по задачи цял ден. Е, има моменти, в които можем целенасочено да забавим темпото. Например, докато си пием кафето сутрин или докато вечеряме. Докато отиваме на среща с приятелка през уикенда или докато си лакираме ноктите. Да забавим темпото и да се наслаждаваме на това наистина си заслужава отделеното време. Така директно се настройваме на честотите на женската енергия.

Наблюдавайте

Да наблюдаваш нещата отсрани, независимо дали става дума за външни събития или за интроспекция, е изцяло подвластен на женската енергия процес.  Това може да се случи чрез самоанализ или психотерапия. Понякога воденето на дневник, в който да записвате нещата, които са ви се случили и да анализирате е достатъчно. Да насочиш енергията за наблюдение и анализ е навлизане в дебрите на женската енергия и себепознанието. Защото за да видиш, трябва да намалиш темпото и да се забавиш.

Скочете в дивото

Независмо дали ще отидете в близкия парк, някъде в дивите Родопи или до морето – това са местата, в които женската енергия циркулира. Скочете в дивото, намалете темпото и наблюдавайте. Вече сте три стъпки напред в преоткриването на огромния потенциал на женската енергия.

Усетете я и живейте през нея!