frida.bg

5 психологически трика да бъдеш супер like-ван в реалния живот

Всеки един от нас иска да бъде супер like-ван, било то в социалните медии или в реалния живот. Да, дори тези, които шумно обясняват, че обществено мнение няма никакво значение за тях. Дори бих казала, особено те! Напълно в реда на нещата е да имаш нужда от позитивен фийдбек, за да се развиваш и да се чувстваш приет. Представете си, че някой треньор ви каже да застанете в определена непозната за вас позиция, а вие дори нямате огледало, в което да видите как точно сте застанали. Е, така е и с отношенията. Няма  как да видим как точно сме „застанали” и какво трябва да коригираме, докато не се огледаме в огледалото на отношенията.

Е, да кажем, че и вие като мен смятате, че да си like-ван в живота е нещо супер готино. Тогава да разгледаме тези няколко психологически трика, с чиято помощ можете да се превърнете в супер добра компания, както за себе си, така и за другите.

Покажи им, че ги харесваш

Да, трудно би било да не харесаш някой, който вече те харесва. Бих казала и невъзможно. И защо да го правиш? Всички ние се нуждаем от позитивен фийдбек. Фактът, че някой те харесва е достатъчен, за да започнеш да го харесваш обратно. Толкова е просто. Настройте мислите си и like-нете човека до вас. Можете дори да си кажете наум нещата, които харесвате в него. Това със сигурност ще създаде подходящата вибрация и той ще ви отвърне реципрочно.

Очаквайте, че другите ще ви харесват

Очакванията със сигурност завъртат колелото на „самоизпълняващото се пророчество”. Ако очаквате, че няма да и харесат вероятно това ще проличи в невербалните сигнали на тялото и лицето ви, които трудно можете съзнателно да навигирате. Вероятно ще заемете враждебна поза, тъй като сте в готовност да се защитите от потенциалните dislike атаки. Това наистина ще създаде предпоставката хората наоколо да се настроят отрицателно, защото тази вибрация излъчвате в този момент. И колелото се е завъртяло. Разберете този механизъм и го накарайте да работи във ваша полза. Настройте ума си, че хората ще ви харесват, защото сте готини, умни, човечни и имате всички качества, за да бъдете супер like-ван в реалния живот.

Проявете интерес към другия

Когато някой се интересува от нас, например задава ни въпроси за нашия живот, хобита, неща, които обичаме да правим и виждаме искрения интерес в очите му…  Е, на това му се казва комплимент от класа! Интересът гали егото ни както нищо друго. Казва ни по индиректен начин, че сме готини, интересни и заслужаваме внимание. Ако искате някой да ви хареса, опредлено трябва да му задавате въпроси и наистина да се интересувате от него. Това трудно може да се изиграе, но можете да пренастроите ума си в опция „любознаелност”. Винаги можем да научим нещо ново от другия и един такъв клик никога не е загубено време.

Споделете нещо за себе си

Няма нищо по-отдалечаващо от другия от това той да държи личния си живот и предпочитания встрани, а разговора да се завърта само около „безопасни теми” като времето и т.н. Когато споделим нещо лично ние свекавично скъсяваме дистанцията с отсрещния човек и той ще ни почувства по-близки. Този трик работи безотказно. Сигналът, който изпращаме на другия е „доверявам ти се” и това реципрочно го предизвиква да се довери на свой ред.

Разсмейте го

Чувството за хумор винаги печели голям Like!, когато става дума за отношения и комуникация. То е знак за това, че не се взимаме толкова на сериозно, можем лесно да се справим с трудни ситуации и най-важното – не сме негативни. Да, негативизма, намусената физиономия и отпуснатите ъгълчета на устните издават, че не сме особено весел човек. А хората обичат да се забавляват. Затова накарайте човека срещу вас да се усмихне и той със сигурност ще натисне  like бутона, но в реалния живот. Много по-сладко е!