frida.bg

Нещата, които всяка жена трябва да знае за тренировките

Има неща, които всяка жена трябва да знае за тренировките, за да постига максимални резултати и да се чувства добре. Движението е здраве и ние горещо ви препоръчваме да бъдете любопитни и да намерите тренировката, която отговаря най-много на вашия темперамент и интереси. Най-важното нещо за тренировките е, че трябва да ви доставят удоволствие. Да отделяте това специално време за вас самите и да се забавлявате.

Вижте кои са другите неща, които всяка жена трябва да знае, когато тренира редовно!

Съобразете тренировките си с месечния си цикъл

Рядко се говори за това в залата, но месечния цикъл влияе на нашите тренировки. Например ако сте в 14-тия ден от месечния си цикъл моментът е супер подходящ за по-интензивна тренировка. В този момент нивата на естроген и прогестерон са високи и можете да изгорите повече мазнини. Това ще стане доста лесно, тъй като и самите вие ще чувствате прилив на енергия и добро настроение. Това е най-подходящия момент да започнете с нов фитнес програма, тъй като ще навлезете в тренировъчен режим със силен старт.

Избягвайте да се оглеждате в залата

Да, разбираме желанието ви да изглеждате добре и да правите бърза проверка на резултатите от 30-минутното кардио, което току-що удържахте. Но според нови проучвания жените, които се оглеждат в огледалата са много по-уморени в края на тренировката, отколкото тези, които не го правят. Едно е сигурно, огледалата отвличат вниманието ни от това да тренираме на макс. Следователно сме разсеяни, проверяваме си телефона и резултатите … започват да се бавят. Оставете огледалата и смартфона в шкафчето и усетете ефекта на всяко упражнение още докато го изпълнявате.

Нивото на желязо в кръвта е важно

Ниските нива на желязо често се свързват със симптоми като лесна уморяемост и анемия. Получава се така, че жените с недостиг на желязо бързо се уморяват и следователно бързо губят мотивация за тренировки. Осигурете си необходимата доза желязо като приемате повече зеленолистни зелнчуци и варива.

Бъдете постоянни

Направете си план, така че да можете редовно да посещавате залата или груповите тренировки, които предпочитате. Непостоянството е една от основните причини, поради които трудно виждаме резултати и се отказваме. Всяко хубаво нещо отнема време. Превърнете тренировките си във време за отпускане и забавление и много скоро ще се чувствате страхотно в кожата, без значение какво показва кантара. Не забравяйте, това са само цифри!