frida.bg
камъни

Скъпоценните камъни: приложна магия за всеки ден

Камъните и кристалите винаги са омайвали хората по един необясним начин. Дали с красотата си, с интересната си форма и цвят или с енергията, която излъчват камъните са намирали своето приложение в живота на човека. В древността камъните се използвали като оръжия и оръдия на труда. По-късно хората започнали да усещат особеното въздействие на камъните, както и начина, по който те им помагали в духовното развитие, себеразвитието и лечението. При археологически разкопки са открити доказателства за използването на камъни и кристали не само под формата на украшения, но и за лечения в Египет, Гърция, Рим и дори Китай.

Вълшебни камъни

Минералите представляват химични вщества, които се образуват бавно в течение на времето и които притежават уникални специфични характеристики. Всеки един минерал притежава своя структура, цвят и енергия, които го различават от останалите. Най-известните скъпоценни камъни безспорно са диамант, смарагд, рубин, сапфир, турмалин, аквамарин, перла, опал и много други. Напоследък се произвеждат и синтетични камъни, чиято структура наподобява тази на истинките. Но естествено природните минарали винаги са за предпочитане, тъй като са абсорбирали от безценната земна енергия.

Много хора са привлечени от енергията на камъните и кристалите още от детска възраст. Може би и вие сте от тези деца и сте събирали камъчета по детските площадки. Може би някак сте усещали необичайния им магнетизъм. Много често тази наша страст остава далече в детството. И решаваме да преоткрием връзката си с кристалите и камъните наново като възрастни. При избора на камъни обаче важи същото правило като в детството ни. Независимо какви камъни има около нас, заслушайте се в онези от тях, които ви „викат” и привличат по особен начин. Вътрешното усещане никога не лъже, ние избираме точно този камък, от чиято енергия имаме нужда.

Всичко е енергия

Ако вярвате, че всичко в света, включително вашето тяло е енергия, то вероятно няма да се учудите, че тази енергия придобива различни форми, модели и плътности. Нашите чувства и мисли са свързани с физическото ни тяло и имат свои уникални измерения. Ние преживяваме баланса на своята уникална енергия, когато усещаме себе си здрави и витални.

Как точно камъните ни влияят обаче все още не е съвсем уточнено. Факт е, че камъните и кристалите могат да ни помогнат да насочим фокуса на осъзнаването си към определени вибрации и посредством това да постигнем по-голям вътрешен баланс. Самовнушение или приложна магия за всеки ден? Нека всеки реши сам за себе си. И ако ви харесва тази идея украсете дома си и себе си с подходящите кристали и положителни вибрации!