frida.bg
Риана

Риана получи награда Harvard Humanitarian за 2017 година! + ВИДЕО

Риана! Барбадоската красавица няма нужда от представяне. Тя блести като диамант на небосвода на съвременната музика. Изпълнителката направи страхотен музикален удар с последния си албум “ANTI”. Тя остави зад гърба си поредната доза незабравими хитове, взривили сърцата на милионите й фенове по цял свят.

Освен със зашеметяващата си музикална кариера, Риана може да се гордее със своя принос  към света и от една малко по-различна гледна точка. Красавицата е родена в малкия остров Барбадос и през годините е инициирала много благотворителни кампании. Това е и причината Harvard Foundation for Intercultural and Race Relations да й връчи тържествено наградата Harvard Humanitarian за 2017-та година. Това се случи на специална церемония в края на февруари.

Риана и благотворителните й инициативи

Някои от благотворителните активности на певицата са построяването на център за онкологична и нуклеарна медицина, диагностика и борба с рака на гърдата в родния й Барбадос. През 2012 година тя основава Clara Lionel Foundation Global Schoolarship Program. Фондацията подпомага финансово способни ученици от малките карибски острови, кандидатстващи в колежи в Америка. Риана участва и в много други асоциации, насърчаващи образованието в над 60 развиващи се държави. Нейната мисия е всички деца, и най-вече момичетата, да имат равен достъп до качествено образование. Както и равен шанс за по-добър живот.

На специална церемония барбадоската дива прие наградата на Харвард и произнесе вдъхновяваща реч. Разбира се с доза от характерния й земен хумор. Тя споделя, че да помага на хората е нейна страст още от детските й години. Тогава тя само е гледала рекламите по телевизията, прокламиращи да се помага на децата в изоставащите държави. Риана споделя също така, че в тези моменти е мислела колко по 25 цента трябва да спести, за да помогне на децата в Африка. Тя споделя също така, че дори не си е помисляла, че ще има възможностите да превърне тази своя детска мечта в реалност.

Думите на Риана са докосващи и искрени: „All you need to do is to help one person, expecting nothing in return.”

Снимка: БГНЕС