frida.bg
ретрограден Сатурн

Ретрограден Сaтурн – двойна кармична доза

Ретроградният Сатурн и неговата кармична спирка

Ретрограден Сатурн ще ни спре преди да продължим нататък, срещайки ни с кармични предопределености и житейски поуки за осмисляне. Дори и да не искаме да спираме, обстоятелсвтата ще ни обърнат с лице към кармичното ни огледало и ще ни наложат да се вгледаме дълбоко в онова, което сме сътворили до тук с живота си. Има такива моменти – те са ни необходими, за да продължим на чисто, но само след като отхвърлим кармичните тежести. От нас зависи дали ще се поучим и пречистим от грешките си, или те ще продължат да ни оплитат и да тегнат над нас все по-неразрешими.

Карма

Благодарение на съдникът Сатурн и ретроградността в която планетата навлиза от днес, кармата може да ни дойде в повече през следващите месеци.

Кармата ще ни връхлети с двойна сила – веднъж като отражение на Сатурновата природа тя ще се прицели критично в нас и ще ни погледне под лупа. Втори път – ще бъдем венозно инжектирани с ретроградната енергия на планетата, която идва да изчисти кармичните ни натрупвания. Двойната доза карма на ретроградния Сaтурн ще се развихри в периода между 6 Април и 25 Август 2017 година. Накратко – очакват ни интересни и поучителни развръзки.

Сатурн
Сатурн; Снимка НАСА

Сатурн – Лорда на кармата

Сатурн се грижи за играждането на нашето морално и психическо скеле и отговорността, с която се придържаме към принципите и задълженията си. Това е планета – учител, която всява респект с дисциполината, аскетизма и задръжките си. Те са неин инструмент по пътя на израстването. Сатурн произвежда правилата и регулациите, които направляват живота ни, както и чувството ни за мярка. Това е планетата, която ни учи да дефинираме границите на позволеното в отношенията ни с другите и способността да казваме „Не“, когато се налага. Сатурн подхожда рационално и справедливо, чисти и плеви, за да остави само най-необходимото и плодовито семе.

Сатурн е араматурата на нашите принципи. Това е тежка планета, бавна и умозрителна, под нейно въздействие ставаме внимателни и се вглеждаме в детайлите. Когато сме под нейна власт не трябва да бързаме, защото който бърза – бавно стига. Нужно е да се подхожда сериозно към всички знаци, които Стаурн ни дава – с внимание, прецизност и търпение.

Оптималният Сатурн по природа е отговорен, стабилен и отдаден. Той ни дава сили да бъдем физически и емоционално стабилни, когато посрещаме трудностите в живота и да поемаме отговорност за себе си и семействата си подготвени. Когато обаче Сатурн е ретрограден настъпва период на страх, ограничения, стрес, безпокойство. Това е време, в което съдбата преподава важните си уроци. Ето защо през следващите няколко месеца ще сме подложени на трудността и едновремено с това на шанса да озъзнаем, приемем и разрешим нещата.

сапунен мехур

Ретрограден Сатурн в Стрелец

Това е космическа конфигурация, която в някои отношения направо може да ни смачка – ще чувстваме тежест и дърпане назад. Трудността ще се усеща на всички фронтове, ще ни забави във всякакъв род предприемачество и ще ни върне към стари недовършени неща и неизгладени отношения. Подобно бумеранг, нашите мисли, действия и отношение към другите в миналото ще се върнат обратно към нас с идеята за кармично разчистване на сметките. Каквито семена сме посяли в миналото, такива плодове ще пожънем днес. Вгледайте се в отражението на вашите дела и се замислете къде сте сгрешили, какво сте спечелили, как да компенсирате загубеното… Дисциплината и моралната ни стабилност също ще бъдат преразгледани.

Сатурн ще се движи ретроградно в знака на Стрелец, който е подвластен на Юпитер и неговия афинитет към експанзия, разгръщане, философията и правните въпроси. Точната противоположност на Сатурн, който е вглъбен и рационален. Докато Юпитер гледа на нещата отгоре и вижда по-общата картина, Сатурн се вглежда в детайлите и това различие между двете планети неминуемо ще породи объркване, противоречия и нужда от преразглеждане на движещите принципи и идеи.

Под зоркият контрол на Сатурн може да ни се наложи да повтаряме, потретваме и прекрояваме сто пъти докато не се получи идеалната кройка, която да задоволи сатурновия перфекционизъм. Ако имаме търпението и дисциплината да се поддадем на това космическо влияние без да се опъваме, ще бъдем възнаградени многократно с успехи, предимно в работата и финансовата сфера.

Нищо ново обаче няма да надигне глава преди старото да бъде приключено, така, че концентрирайте енергията си върху недовършени проекти, отложени дела и изчистване на стари грешки. Но сега е и моментът, в който най-после можем да дочакаме резултати от минали усилия.

вглъбяване

Що се отнася до взаимовръзки на уважение, респект към другите, благодарност, любов и отдаденост – сега е моментът, в който ще разберем кой е слушал и кой не! Сатурн ще ни нареди в редичката на обичайните заподозрени и ще си направи очна ставка с всеки от нас поотделно. Ще ни накара да се замислим върху постъпките си и ще ни опре в ъгъла досциплиниращо. Ще ни застави да останем насаме със себе и да си направим цялостна равносметка.

Това усещане ще се засили около ситуации, свързани с любов, пари и манипулативни действия, случили се под влияние на ретроградния ход на Венера, който започна преди около месец и ще бъде в сила до средата на април. За да запазите хармонията във връзките си няма да е лошо да останете насаме със себе си за известно време, без това да означава изцяло да се изолирате или да пренебрегвате половинката си. По един или друг начин обаче се налага да направите усилие, за да избегнете евентуална драма от интимен или семеен характер.

Сатурн ще ни повлече в емоционално пътуване през дълбокото отчаяние до сладката еуфория.

За това стегнете се и се пригответе да поработите върху грешките в името на бъдещото си израстване. Ако това ви успокоява, знайте, че на никого няма да му е лесно. Колкото повече се стегнем, дисциплинираме и вразумим, толкова по-лесно ще понесем страничните ефекти на ретроградния сатурнов ход – меланхолия, депресия и застопоряване. Ако нещата излязат извън контрол, то това е само за да ви разстърси и извади от вашата депресия и изолация, да се изправите лице в лице с проблемите си и да ги решите.

лодка

Досадно наистина, но нищо няма да бъде напразно. Бъдете търпеливи и веднъж възвърнал своя директен ход, Сатурн ще ви възнагради с много мъдрост, която в периода на ретроградност ви е подпомогнал да усвоите. И вие отново ще сте в състояние да задавате траекторията на своята съдба и да вървите с повече увереност и енергия по пътя си.

Научете уроците си, вземете правилните решения и продължете по пътя си.