frida.bg
свободното

Как да превърнем свободното си време във вълнуващо преживяване

Как оценявате свободното си време по скалата от 0 до 10? Може би сте пълна десятка, поздравяваме ви! Но ако сте някъде между 3 и 5 ще ви дадем някои вдъхновяващи идеи за това как да прекарвате свободното си време максимално забавно и вдъхновяващо. Ако ви е скучно или сте хванали под ръка пролетната умора, време е да се размърдате като нас и да откриете нещо ново за света. А и за себе си!

Е, какво да правим в свободното си време?
Рисуване

Независимо дали става дума за рисуване с акрилни или маслени бои, а може би с моливи или направо със спрей върху стена, рисуването е идеален начин, чрез който да релаксираме и да се отпуснем. Рисуването също така може да бъде много забавно, особено ако го правите с приятелка, с детето си или на специализиран курс. Няма значение дали рисувате добре или не. Важното е да не ви пука и да се забавлявате!

Актьорска импровизация

Е, не говорим за това да се правите на нещо друго от това, което сте. Напротив! Но актьорската импровизация (за непрофесионалисти) е чудесен начин да излезеш от кожата си и да се гмурнеш в образ, който не си ти. Това разширява зоната на комфорт и е чудесен начин да започнеш да проявяваш разбиране към различните „образи” в живота!

Ооо, танци!

Сигурни сме, че се справяш страхотно с танците в клуба, но какво ще кажеш за танго, салса или … защо не балет? Никога не е късно да се научим да танцуваме. Танцът е прекрасно средство да изразим себе си и да започнем да се чувстваме много по-уверени в себе си и собствените движения.

Вино

Ако искаш да се захванеш с нещо ново, което да разшири чувствителността на вкусовите ти рецептори, можеш да се включиш в някоя винена дегустация. Виното от всяка страна или регион има уникални вкусови харатеристики, които си струва да разгадаеш!

Йога

Всяка жена трябва да опита йога и медитация, особено ако графика й е препълнен със задачи и стрес. Дори да не е твоето нещо, ще бъде един прекрасно прекаран и зареждащ тялото и ума ти час.

Граднарство

Ако и вие като мен не можете да опазите едно растение живо за дълго, може би просто ви трябва повече информация за това как се случва това нещо с градинарството. То може да бъде фантастично хоби. Да създадеш такава красота със собствените си ръце е неописуемо!

Нов език

Да усвоиш нов език е прекрасен начин да запълниш свободното си време. Така ще развиеш паметта си, ще тренираш когнитивните си функции и ще намериш нови хора (любопитни като теб!), с които да се забавляваш.

Направи си блог…

…особено ако искаш да започнеш да се изразяваш повече. Споделяй преживяванията си в писмен вид и не се притеснявай да разкриеш на света вдъхновяващите си преживявания и мисли! Чудесно е!

Снимка: pixabay.com