frida.bg
сънувате

Сънувате ли сънища, които отново и отново се повтарят?

Чудили ли сте се защо сънувате сънища, които се повтарят отново и отново? Може би имате усещането, че сякаш вече сте били на това място и всичко в съня ви е познато по един особен начин. Повтарящите се сънища са много важни за нас и носят послания, на които трябва да обърнем внимание. Често определяме един сън като повтарящ се, когато сънуваме едно и също нещо повече от веднъж. Например можете да имате един и същи сън веднъж в седмицата или веднъж на два месеца, но той някак упорито се завръща към нас. И често е съпроводен с интензивна емоция, която ни е трудно да си обясним с логиката.

Сънищата често ни носят важни послания за живота, който живеем. Когато обръщаме внимание на сънищата си ние научаваме ценни уроци, които сякаш едно висше наше Аз вече отдавна знае и иска и ние да научим.

Как да разберем повтарящите се сънища?

Има няколко неща, на които е добре да обърнете внимание, когато имате повтарящи се сънища.

Записвайте си

Изградете си навик да си записвате сънищата си всяка сутрин и дори ако се събудите през нощта. Поставете си тетрадка и химикал близо до възглавницата, за да се улесните. Сънищата често се забравят, а заедно с тях и важните послания. Бъдете предвидливи и запазете тези важни детайли.

Наблюдавайте

Наблюдавайте какво се случва в живота ви и кои елементи от съня ви са повлияни от актуалните събития. Например емоция, която не сте си позволили да изразите наяве може да се появи в съня ви естествено в изкривен или преувеличен вариант. Това е послание на душата ви да не задържате емоциите вътре в себе си. Може да откроите желание, което не сте осъществили в реалността, но сънят ви дава възможност да го изживеете. Може да сънувате места и ситуации, които не напомнят по нищо на сегашния ви живот. Тези реминисценции могат да бъдат послание от т.н. колективно несъзнавано или от минал живот. Или може да сънувате фините движения на промяната, която се случва с вас, особено в моменти на преход.

Открийте патерните

Моделите и нещата в сънищата, които се повтарят са едни от най-важните елементи, когато искаме да разберем посланието. Повтарящите се елементи могат да сложат ацента върху начина, по който се чувствате в съня или могат да са свързани с ваши действия и други фигури. Често патерните в съня могат да се свържат с моделите, които разиграваме в живота си. Бъдете любопитни и търсете!

Повтарящите се сънища често са свързани с уроци, които ние по една или друга причина упорито отказваме да научим. Нещо ни пречи и блокира. Може би е собственото ни ЕГО, което обича комфорта на установеното безсмислие. По-добре познатият дискомфорт, отколкото непознатото неизвестно, промяната, в която егото някак губи опора. Но уроците продължават да се завръщат. Защото нашата душа има мисията да се развива. Да учи. Да интегрира. Да преодолява его-границите, които често блокират развитието й. Повтарящите сънища са нейния дар, защото тя иска най-доброто за нас. Щастие. Свобода. Развитие. Отвъд взора на късогледото его. Някъде далече. Място, което може само да се усети. Разбере. Но със сърцето. То няма нужда от думи, сложни умозаключения и логически закони. Точно като сънищата. Послание и емоция в чист вид. Сънищата идват от душата ни, от несъзнаваната част у нас, която иска да поговорим. Ако я чуем. И ако откликнем на нейния глас.

Снимка: pixabay.com