frida.bg
секс

Секс астрология: как проявява сексуалното си желание жената Овен

Когато става дума за секс жената Овен обича да прелъстява, да поема инициативата, да примамва и преследва. Игрите й са кратки и много предизвикателни. Сексът за нея е или всичко, или нищо. Тя сияе толкова ярко, че й е много трудно да бъде моногамна. Жената Овен иска да има всичко и то на момента. Понякога може да пожелае да бъде подчинена, но само защото тя е пожелала да играе тази игра и всъщност отново тя е в доминиращата роля. Силният магнетизъм на жената Овен и уникалният баланс между мъжката и женската енергия я правят взривоопасна комбинация. Дивата й природа има нужда от партньор, който може да понесе нейната често доминираща мъжка енергия. Нейната сексуална сила не е да получава, а да дава. Именно по този начин тя се доближава до своята истинска женска същност.

Жената Овен жадува за опасни удоволствия. Тя има много фантазии и често ги осъществява. Секс на обществено място или най-нестандартни и екзотични места е нещо напълно нормално за нея. Тя има нужда от мъж, който ще споделя фантазиите й и ще ги осъществява заедно с нея.

Знакът на Овена се ръководи от планетата Марс, римският бог на войната. В гръцката митология той се нарича още Арес. Арес е персонификация на гнева на своята майка Хера, която ревнувала съпруга си Зевс, че създал Атина от главата си. А Атина е богиня на мъдростта и  войната, и именно нейната сила се чувства в сексуалната красота на жената Овен. Двата архетипа – на Арес и на Атина, могат да влияят върху сексуалната магия на жената Овен в зависимост от това коя енергия се проявява в нея.

Архетипът на Атина

Ако жената е във връзка с архетипа на Атина тя е в баланс. Ще признава своята крехка уязвимост и убедително ще изразява страстта си. В младежките си години привлекателността й се проявява в сексуална смелост, импулсивни експерименти и игри с опасността. Най-вероятно ще предпочита мъжките компании. Характерно за нея е, че когато става дума за секс тя се наслаждава на доминиращата роля и играта. Напада и след това се отдръпва. Привлекателността и е в това, че може да вземе всичко и даде всичко, но само на този, когото избере. А тя ще избира дълго и старателно, докато открие този, който заслужава нейната пламтяща сексуална енергия.

Архетипът на Арес

Ако жената Овен е управлявана от архетипа на Арес тя се контролира изцяло от мъжкия принцип. Арес символизира гнева и непреодолимото желание в неговата крайност. Когато се слее с Арес жената жената става много агресивна, може да се наслаждава на садистичното удоволствие и на това да причинява болка на партньора си. В основата на това поведение обаче стои страхът от собствената й женственост. Тя избира силата пред нежността, защото се страхува да не загуби контрола. Това е и нейната тъмна страна, която отрича чувствата, женствеността и товара на сексуалната отговорност. Тя може да бъде опасна, изключително ревнива, да обсебва партньора си, както и да търси други партньори, които да задоволят ненаситния й сексуален глад.

Снимка: pixabay.com