frida.bg
пролетното

Пролетното равноденствие е днес! Пожелайте си нещо

Днес е пролетното равноденствие! Или ако трябва да сме съвсем конкретни, то настъпва днес в 12:28ч. Равноденствие е астрономическо понятие, с което се обозначава моментът от годината, когато пътят на Слънцето по небесната сфера пресича небесния екватор. Затова днес денят е приблизително равен по продължителност на нощта, а оттук насетне дните ще стават по-дълги. Дългоочакваната пролет е тук! Температурите ще започнат да се повишават след настъпването на астрономическата пролет и ще става все по-пролетно както навън, така и вътре, в душите!

Пролетното равноденствие е ден за промяна

Пролетното равноденствие е празник на плодородието, дългите дни, новите идеи и посяването на желания. Може да се каже, че през зимата сме били малко или много като едни семенца под снега, като в инкубатор. И сега е времето да разцъфтим и изгреем под слънчевите лъчи на пролетта! Този момент символизира новото начало. На много места по света почитат този ден и правят специали ритуали в чест на новото начало и надеждата за по-добро утре.

Направете си ритуал

Днешният ден е високо енергиен и е много подходящ да си намислите желания и символично да ги засеете в пространството, за да могат те да започнат да се осъществяват. Можете да отделите малко време за себе си, да седнете с кръстосани крака на земята и да потърсите своя вътрешен център. Да успокоите дишането си и да се концентрирате върху нещата, които искате да засеете в този момент, на това равноденствие. Останете така 10-15 минути, не бързайте. Дайте си време да пренастроите вибрациите си, да усетите енергията на равноденстието.

След това запишете на един лист всички желания, които са минали през ума ви. От това да засадите ново цвете до идеята за нов бизнес проект. Бъдете смели. Мечтайте. След това отново затворете очи, заземете енергията си и си представете как тези неща вече са факт. Педставете си детайлите. Цветовете. Меката топлина. Усмихнете се. Пуснете мечтите си да се сбъднат. Не се вкопчвайте в тях и не ги мислете. Пожелайте си възможности. И нека това, което е най-добро за вас се случи!

Полетното равноденствие е момент за проява на смелост и извисяване на емоциите. Момент да се чувстваме изпълнени с надежда и влюбени в себе си и в целия свят. Време да намерим своя вътрешен баланс и да изразим идеите си, да ги изпратим в космическото пространство. Нека си пожелаем…

Снимка: pixabay.com