frida.bg
знаците

Знаците, че ТОЙ е правилният човек за нас в този момент

Кои са знаците, които просто и ясно показват, че ТОЙ е правилният човек за нас? Според някои вярвания противоположностите се привличат и трябва да се срещаш с човек, който няма нищо общо с теб, за да се допълвате взаимно. Но в същото време ако човекът до теб е тотално различен, едва ли ще намерите допирни точки и най-вероятно въобще няма да се стигне до среща.

Всеки от нас търси някой специален, с който да се отворим за любовта и да изпълним живота си с нов смисъл. Важно е да знаем, че балансът в любовния ни живот не е нещо статично. Трябва да сме готови да се развиваме постоянно. Все пак има ясни знаци, които още в началото на връзката могат да ни покажат дали ТОЙ е правилният човек за нас и дали има смисъл да хабим емоционална енергия и време за този … хмм, честно казано очарователен мъж.

Лични предпочитания

Има ли нещо, което съвсем незабележимо, но често да те дразни у него?  Мислиш ли неща от сорта на „Ако можеше той да бъде повече или по-малко мързелив/раздразнителен/емоционален/нервен” и т.н. Има ли някое негово хоби или занимание, което да те изнервя? Няма нищо лошо в това. Хората харесват различни неща и това е съвсем в реда на нещата. Но тези малки несъвместимости могат да се превърнат в голям проблем когато заживеете заедно или когато трябва да решите как искате да прекарате следващия уикенд. Просто защото харесвате да правите различни неща.

Комуникация

Хората имат различен стил на общуване. Някои от нас са директни, казват си всичко и не оставят място за съмнение между думите и мълчанието. Но има и такива сред нас, които по-трудно се изразяват, не са директни или използват различни манипулативни стратегии. Например, някой може да сдържа недоволството си до момента, в който то експлоадира в скандал. Защото само така може да изрази нещата, от които не е доволен. И ако това е така, харесва ли ви този вид общуване? Дръжте в ума си, че ако имате сходен стил на комуникация имате много по-големи шансове за успешна и удовлетворителна връзка. Комуникацията е в основата на всичко.

Приятелски кръг

Харесвате ли приятелите му? На едно мнение ли сте колко време трябва да прекарвате с тях през седмицата? Колкото и мъничко да изглежда, отношението и правилата по отношение на приятелския кръг са едни от знаците дали връзката ви ще бъде успешна или не. Например, ако приятелят ви по принцип обича си стои вкъщи, а вие – да излизате навън с приятелки, това може да се превърне в голям проблем. В един момент мже да се окаже, че не прекарвате достатъчно качествено време заедно. А това е основна наша потребност, когато сме във връзка.

Финанси

Може би всеки от нас търси партньор, който е финансово стабилен. Но това е доста относително нещо в съвременните не особено сигурни икономически условия. Знаците, които наистина ще ти помогнат да разбереш дали ТОЙ е подходящ за теб са свързани по-скоро с въпроси като: Отговорен ли е той с парите си или ги пръска за какво ли не, а след това не може да си плати сметките? Щедър ли е? Парите са едно от нещата, за които двойките често имат конфликти. Затова е добре да имате сходни навици и цели, свързани с финансите. За да си спестите тази … не особено приятна част.

Образование

Може би не винаги се замисляме за това, но двойите, които имат сходно ниво на образование, интелект и стремежи към себеразвитие е много по-вероятно да останат заедно, отколкото двойките, които имат разминавания в това отношение. Това е така, защото двойките със сходни стремежи към развитие на себе си ще се разбират един друг много по-добре, както и ще си дават нужното пространство за развитие и промяна.

Едно от нещата, които задържат двойките заедно освен любовта са общите цели, добрата комуникация и  израстването ЗАЕДНО!

Снимка: pixabay.com