frida.bg
красиви устни

Красиви устни с домашни средства + неустоима рецепта

Всички жени искат да имат красиви устни. Но често не знаем, че устните са предразположени да изсъхват много повече от другите части на тялото ни, тъй като те са изложени на всякакви въздействия като вятър, слънце, храни и напитки и др. Ние, жените, допълнително ги изсушаваме с червила, притежаващи съмнителен химичен състав. Затова е изключително необходимо да се грижим за устните си редовно, както и да нанасяме балсам за устни с естествени съставки. Повечето червила, особено тези от тях с матиращ финиш, изсушават устните ни, без да се усетим. След което нанасяме още един пласт и още един, докато устните ни съвсем се дехидратират. Затова е нужно да проверяваме съставките на червилата, които ползваме и ако забележим ефект на изсушаване след нанасяне – да преустановим употребата му. Все пак искаме устните ни да са красиви, нали? Не забравяйте от време на време да ексфолирате устните си. Една добра рецепта за целта е да смесите малко зехтин със захар и нежно да масажирате с тази смес областта на устните.

Предлагаме ви и една лесна рецепта за балсам за красиви устни, който можете да си направите вкъщи за 5 минути!

Домашен балсам за устни
Какво ви е нужно?
  • 1 супена лъжица пчелен восък (на таблетки)
  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 1 чаена лъжица мед
  • 2 капсули витамин Е
  • Няколко капки етерично масло (по избор)
Как да го приготвим?

На водна баня разтопете пчелния восък, а когато половината от пчелния восък вече се е разтопил добавете кокосовото масло и меда. След като всичко се разтопи и смеси добре изсипете капсулите витамин Е и сложете етеричното масло по ваш избор. Разбъркайте и изсипете съдържанието в подходящ контейнер. Оставете да се охлади.

Пчелният восък ще хидратира устните ви и ще ги защити от външни влияния. Кокосовото масло също ще ги хидратира в дълбочина. Мастните киселини в него ще подпомогнат липидния слой на кожата, за да може бързо да се възстанови. Медът също е добър овлажнител като привлича и задържа водните молекули. Витамин Е е пълен с антиоксиданти и ще неутрализира ефектите от свободните радикали, които повреждат кожата ни и я дехидратират. А етеричното масло е за ароматна наслада всеки път щом нанесем този прекрасен 100% натурален балсам за устни!

Снимка: pixabay.com