frida.bg

Нещата, които трябва да казваме по време на секс

Кои са нещата, които трябва да казваме по време на секс? Искате ли нещо пикантно? Еротичен списък със секси думички. Е, няма да ви предлагаме нищо наготово! Всеки човек е различен и когато става дума за секс нещата стават още по-индивидуални. Всеки харесва различни неща. Затова трудно може да се даде универсален секс съвет. Хората се напасват в интимността по много магичен начин. Няма правила, които да гарантират дали един секс е добър или не. Дали едни думички са по-добри от другите. Всичко е усещания, феромони … и наслада.

И все пак има неща, които са почти универсални за всеки един човек, без значение дали сексът е с любимия човек или с някой, с когото току-що сте се запознали. Тези думички ще направят секса още по-горещ и чувствен.

Чувствам…

Да кажеш какво чувстваш по време на секс е сигурен начин да осъществиш много по-дълбока връзка с партньора. И не само. Когато казваме какво точно чувстваме ние се закотвяме в настоящия момент, а това е едно от най-важните неща за добрия секс. Ако мислите ти преминават постоянно към ежедневните задачи или други разсейващи фактори, пропускаш голяма част от насладата. И най-вече пропускаш оргазма. За да изпиташ истинско удоволствие и сексуално сливане с партньора трябва да оставиш всички дистрактори настрани и да се фокусираш върху това, което се случва сега. Може би е ръката му на бедрото ти или целувката му по врата ти. Кажи му какво чувстваш. Фокусирай ума си върху момента на случването на тази магия. Нека сексът бъде нещо повече от препускане към еякулацията. Да изживеем всяко малко движание, защото … го чувстваме!

Искам…

Всяка от нас желае различни неща, защото сме уникални и това е прекрасно! Но когато става дума за секс и особено когато сме с нов партньор обезателно трябва да му казваме нещата, които харесваме. Той няма как да се досети сам. Много често жените изпитват огромно неудобство да говорят за желанията си. Но най-вече изпитват неудобство да поискат нещо за себе си. Някак сме възприели стереотипната идея, че като жени не трябва да искаме, а да чакаме да ни се даде. Но мъжът до нас няма никаква представа какво се върти в главата ни, нито как да ни го даде. Той започва да опипва почвата чрез проба и грешка и улучването на целта може да отнеме доста дълго време. И ние трябва да чакаме незнайно колко дълго, за да получим точно това, което искаме. Вместо да губим време може да изясним първо за себе си какво бихме искали нашият партньор да направи за нас, например къде да си сложи ръката или какво темпо предпочитаме. Бъдете конкретни и честни с партньора си. Споделете му желанията си нежно и секси. Той със сигурност ще ги изпълни!

Снимка: pixabay.com