frida.bg
венера

Венера – планетата, която определя женската ни същност

Венера е богинята на любовта – Афродита! Тя управлява насладата и особено удоволствието, което можем да споделим с нашия любим. Венера се свързва още с любовта, романтиката и хамонията в нашите отношения. Тя е с нас, за да разпръсква нежност и щастие като в същото време ни учи как да обичаме и ценим хората около себе си. Нашата привлекателност и притегателна сила се свързват с енергията на Венера. Както и красотата, изкуството, музиката, танците и литературата. На Венера са нужни 225 дни, за да завърши своята орбитална разходка в зодиака. Тя цялата е пълна с женска енергия и управлява знаците Телец и Лъв, както и Втори и Седми дом от астрологичната карта.

Защо е важно къде се намира Венера в нашата астрологична карта?

Венера управлява нашия инстинкт към другите. Начинът, по който създаваме и разрушаваме връзките си с другите. Позицията на Венера в наталната ни карта определя как изразяваме нашите чувства и как реагираме емоционално към другите хора. Позицията на Венера в картата на мъжа може да разкрие как той се отнася с жените. Тази планета застава зад любовта, комфорта, красотата, удоволствието и чувствеността, така както и зад богатството и щастието. Венера често е определяна като „емоционалната антена”, тъй като свързва егото (слънчевия ни знак) с емоционалната ни експресия.

Характеристики на Венера

Позитивни

Очарование, помирение, любов, радост, желание за идела, хармония, артистични таланти.

Негативни

Фриволност, мързел, липса на концентрация, хвърчане в облаците, липса на воля, ревност, разврат, съмнителна сексуална моралност.

Венера и женската енергия

Венера се свързва с женската енергия и точно затова тя е една от най-важните планети в наталната карта на всяка жена. Венера определя женската ни идентичност и сексуалната интимност, която търсим. Жената има нужда да преживее качествата на Венера в съответния знак, в който тя попада в индивидуалната карта, за да почувства, изживее и приеме своята женственост. Тъй като Венера може да попада във всеки един от 12-те знака, нашата женственост може да бъде много различна. Тази идея е ключова, защото води до приемане на собствената уникална комбинация, която сме. Да приемем, че не е нужно да влизаме в определен стереотип за женственост, наложен ни от обществото. Да приемем своята Венера означава да прегърнем своята женска същност на 100% и да я изживеем в удоволствие и удовлетвореност.

Снимка: pixabay.com