frida.bg
хюмън дизайн

Хюмън дизайн! Новата типология на личността – 2 част

Хюмън дизайн съчетава в себе си астрология, идзин, кабала и генетичен импринтинг, за да създаде една нова типология на личността. Целта на Хюмън дизайн е да покаже основната стратегия за успех на всеки тип, да го навигира в сложния лабиринт на отношения между типовете, както и да разкрие осъзнатите и неосъзнатите дарби, заложени във всеки човек. В предишната статия, която можете да прочетете ТУК, описахме основните характеристики на манифестора и генератора. В тази статия ще довършим започнатото като поговорим за останалите два типа – това са прожектора и проектора. Тези типове според системата на Хюмън дизайн са неенергийни, т.е. нямат собствен „резервоар” с енергия и черпят таква отвън.

Прожектори

Според Хюмън дизайн прожекторите са около 22% от населението. Мисията на прожектора е да учи другите, да разпознава дарбите им и да ги насочва. Той е човекът, който може да ни даде много точна и важна обратна връзка, която със сигурност ще ни помогне да израснем. Условието е да ги поканим да ни я споделят. Това е стратегията на прожектора – ДА ИЗЧАКА ДА БЪДЕ ПОКАНЕН.  Независимо дали става дума за аспекти от собствения му живот като работа, връзки и т.н., ако бъде поканен прожекторът трябва да сподели своята дарба да насочва. Ако не изчака покана от другия ще среща само съпротива.

Дарбата на прожектора е да вижда ясно какви са хората срещу него. Така е устроена неговата аура – тя се насочва към съществото на другия и веднага го разпознава. Но ако не изчака да бъде поканен да сподели това, което вижда ще срещне много голяма съпротива. Ще има усещането, че никой не го вижда, никой не го разпознава. Прожекторът се страхува, че няма да бъде разпознат, но веднъж след като започне да следва своята стратегия той започва да получават все повече покани, на които да откликне. Това е стратегията, която ще му донесе сигурен успех! Както и усещането, че е разпознат, оценен, чут и видян. А това е от голяма важност за него. Ако се чувствате оценени, докато говорите, продължете. Но ако усещате точно обратното, спрете и запазете себе си от това да бъдете неоценени и неразбрани. Правилните хора ще оценят дарбата ви и сами ще ви потърсят!

Известни прожектори: Мик Джагър, Сталин, Ошо, Наполеон, Уди Алън, Салвадор Дали, Елизабет Тейлър, Фидел Кастро, Деми Мур и др.

Рефлектори

Смята се, че рефлекторите са т.н. нов тип хора на земята. Те са само 1% от населението. Рефлекторите са изцяло отворени към света и хората. Те виждат реалността през очите на другите. Сякаш са огледала и отражението на другите постоянно променя тяхното възприемане на нещата. В един момент те могат да са твърде емоционални, в следващия – сякаш това не се е случвало. В един момент могат да имат ясна представа какво целят в живота си, но в следващия това вече не е актуално. И това продължава до безкрай. Затова едно от важните неща по отношение на рефлектора е, че трябва да подбира много внимателно приятелите и партньорите си с ясното съзнание, че ще се повлиява от тях в значителна степен.

Тоталната отвореност на рефлектора понякога може да го направи почти невидими за околните. Ако сте от този тип и не знаете механиката и стратегията си това вероятно ще ви накара да се почувствате много разочаровани. Но точно тази отвореност съдържа потенциала на вашата мъдрост. Разбира се, ако се научите да работите с нея. Вашата стратегия е ДА АНАЛИЗИРАТЕ живота. Но за да успеете да проявите своята дарба и знание, трябва много добре да се запознаете със своята хюмън дизайн карта. Животът за рефлектора е трупане на не-персонален опит. Или нещо като да трупаш истина за това „какво не си” отново и отново. Стратегията на рефлектора е ДА ИЗЧАКА ДА МИНАТ 29 ДНИ или един пълен лунен цикъл, преди да вземе важно решение.

Известни рефлектори: Сандра Бълок, Достоевски и др.

Снимка: StockSnap.io