frida.bg
тренировката

Тренировката на Ема Стоун! Убийствено тяло, достойно за Оскар

Искате ли да разберете коя е тренировката, с която Ема Стоун поддържа своето слабо и тонизирано тяло? Тя заслужено спечели статуетка на Оскарите като беше обявена за най-добра актриса в мюзикъла La La Land. Това, което може би не знаете е, че Ема е била подложена на доста натоварваща тренировка преди снимките за този филм. Те са й били необходими с цел да придобие сила и издръжливост, с които да издържи на дългите снимачни дни, в които е трябвало едновременно да танцува и да пее. Ема тренира с треньорът на звездите Джейсън Уолш, който се грижи за телата на Дженифър Анистън, Мат Деймън, Ирина Шайк и много други известни личности. Той споделя в интервю за Healthista някои от тайните на холивудската актриса за убийствено тяло, достойно за Оскар!

Катерене

Катеренето е разнообразен и натоварващ спорт, който можете да правите както на открито, така и в специални за целта зали. Съчетава в себе си кардио, но и изграждане на сила и то само в една тренировка. Заздравява и тонизира мускулите и най-важното, повишава самоувереността, защото те изважда от зоната на комфорт и ти показва на какво всъщност си способен. Не е учудващо, че това е една от любимите тренировки на Ема. Катеренето активира цялото тяло и изгаря два пъти повече калории от всеки друг спорт, споделя треньорът на Ема.

Тежести

Тренировката с тежести е много важна за Ема Стоун. Треньорът й я съветва да съчетава кардиото с тренировки с тежести за максимален резултат. Според него кардиото е нищо, ако нямаш мобилност. Да бъдеш здрав подпомага функционалността на цялата костна система, стабилизира ставите, прави кардио тренировката много по-безопасна и най-вече, по-ефективна. Ако тренировката с тежести се прави както трябва, кардиото след това е много по-ефективно и приятно.

Мъртва тяга

Не се плашете от името. Мъртвата тяга, изпълнена под надзора на квалифициран инструктор е подходяща както за мъжете, така и за жените. Тя заздравява всички основни мускулни групи в тялото и според треньора на Ема е едно от най-ефективните упражнения, които можете да правите.

Пилатес

Ема Стоун залага на пилатес, за да поддържа тялото си тонизирано и във форма, особено когато не е на снимачната площадка. Пилатесът е чудесно средство за поддържане на стегнато и тонизирано тяло, изваяни рамене и грациозен силует като тези на прекрасната Ема Стоун.

Снимки: БГНЕС