frida.bg
афродизиаци

Афродизиаци, които ще подпалят любовния ви живот, буквално!

Мидите са едни от тези афродизиаци, доказали се във времето. Но какво ще кажете за ябълките, шафрана и чая? Храната може да бъде естествен и здравословен начин да задвижим сексуалното си желание и да подобрим настроението си. Когато тялото ни е здраво и силно, а настроението ни приповдигнато по естествен начин – либидото ни се повишава многократно. Както и страстта между чаршафите!

Вижте кои са 10-те топ афродизиаци, които ще ви помогнат да превърнете спалнята си в убежище на страстта!

Ябълки

Хората са казали „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”. Но също така една ябълка на ден подобрява сексуалната ни функция. Изследване, направено през 2014 година върху 700 жени доказва, че една ябълка на ден води до подобряване на сексуалната ни удовлетвореност и повишаване на естествената ни интимна лубрикация. Изследователите вярват, че изобилието от фитоестрогени, антиоксиданти и полифеноли в ябълките са отговорни за тези, хмм, прекрасни резултати!

Мака

Коренът от мака от хилядолетия се ползва като лечебна храна. Използва се предимно като имуностимулатор, но най-новото откритие на изследователите в областта е, че повишава силно сексуалното ни желание. За целта трябва да се приемат 3 грама мака на прах всеки ден в продължение на 6 седмици.

Люти чушки

Колкото по-люти, толкова по-добре. Капсаицинът, открит в лютите чушлета повишава либидото ни и предизвиква истински огън … точно там, където трябва! Според изследванията капсаицинът подпомага освобождаването на ендорфини и предизиква усещане за щастие!

Зелен чай

Зеленият чай е добре познат със своите здравословни ползи като стимулиране на метаболизма, засилване на имунната система и превенция срещу рака. Това, което може би не подозираме е, че зеленият чай има един супер полезен ефект и когато става дума за секс. Той е богат на антиоксидант, наречен катехин, който спомага за здравето на кръвоносните съдове и циркулацията на кръвта. Изберете зеленият чай, в него има много повече катехини, отколкото в другите видове чай. Чаят е един от най-полезните афродизиаци, който можете да пиете навсякъде!

Джинджифил

Използван широко в китайската медицина, джинджифилът има и други, малко познати ползи. Според изследване, проверено в Хавай, джинджифилът може значително да повиши нашето либидо и удоволствие по време на секс.

Черено вино

Италиански изследователи провели проучване над 800 жени и откили, че тези от тях, които консумирали 2 чаши червено вино на ден заявяват, че имат много по-силно сексуално желание от тези, които изпиват повече или са тотални въздържателки. Дали е така? Със сигурност чаша червено вино в компанията на любимия мъж е една страхотна прелюдия към … горещи изпълнения в спалнята!

Шафран

Тази интересна подправка, използвана в кулиранията и парфюмерията, също може да ни помогне значително като подобри качеството на сексуалния ни живот!

Шоколад

Още една причина да не се отказваме от шоколада е фактът, че той е един от най-вкусните афродизиаци! Фениланинът, който се съдържа в какаото помага за освобождаванео на ендорфини. Щастие в една малка опаковка. Но не разчитайте само на него. Нека го ползваме само като афродизиак, защото ендорфините, които освобождаваме след оргазъм са далеч „по-вкусни”. Наслаждавайте се!

Снимки: StockSnap.io