frida.bg
марион

Марион Котияр и малките й тайни за неустоим френски чар

Марион Котияр безспорно притежава изтънчена красота и стил. Може би не е учудващо, че е сред най-търсените актриси в Холивуд. Тя дължи своя външен вид на френските си гени, но най-вече на малките френски тайни за красота, които е научила още от своята баба французойка. Не е тайна, че френските жени винаги са притежавали това неуловимо умение да изглеждат перфектно сякаш без никакво усилие. Как да се превърнем в още по-неустоими красавици с помощта на малките френски тайни? Ето така!

Доверете се на продуктите в кухнята си

Всяка френска дама използва две или три козметични средства, които приготвя сама удома. Марион Котияр веднъж в седмицата си приготвя домашна подхранваща маска за коса, включваща авокадо, зехтин, лимонов сок и кисело мляко. Аргановото масло също е сред топ продуктите на известната красавица. Тя масажира ноктите си с него почти постоянно, за да бъдат те меки и здрави.

По-малкото е повече, но не и по отношение на хидратацията

Колкото по-малко грим, толова по-добре. Това обаче не важи за грижата за кожата, която според Марион е изключително важна. Тя задължително почиства лицето си всяка вечер като първо отстранява грима си с специално почистващо олио, след това го измива с гел, последван от лосион, серум и съответно дневен или нощен крем. Сред нейните задължителни козметични продукти са слънцезащитният фактор и добрият фон дьо тен, който прави кожата с равномерен тен и …. сияйна!

Естествени съставки

Марион Котияр и като цяло французойките избягват напълно продуктите със синтетични съставки и парабени. Простотата стои преди всичко. Марион се доверява на растителни и базирани на екстракти от цветя съставки като зехтин, мед, масло от ший, както и екстракти от грозде.

Самоувереност

Когато се съмняваш в нещо, изиграй го! Това е основната тайна съставка, подхранваща очарователната красота на Марион. Самоувереност. Всичко е в стила и отношението ни към нещата. Ако не се чувстваш ослепителна днес, изиграй го! Представи си, че си актриса и трябва да изиграеш едно самоуверено и напудрено по френски „аз”. Сложи си високи обувки, рокля или просто загадъчна усмивка, намекваща че знаеш нещо повече, но няма да го издадеш. Самоувереността е ключето към ослепителен френски чар. И за радост е нещо, на което можем да се научим, нещо като навик, който можем да придобием. И нека започнем от този момент! Представи си, че си стилна и самоуверена френска мацка, която просто се разхожда по Шанз-елизе...

Снимка: БГНЕС