frida.bg
женска сила

Силният пол на жената

Родена съм да обичам!
Поднасям сърце на тепсия!
С любов подир тебе все тичам.
По дяволите, вземи я!
А после върни ми я тъпкано
И ще те обичам до края
С душата си непокътната.
Друг начин просто не зная!                                   
Мадлен Алгафари
класическата жена
Едва ли има някой, който се съмнява в супер-силите на жената, символ на любовта и сътворението. Женската супер-сила е вродена в нейното енергийно тяло и тя определя динамиката на живота още в зародиш. Ето защо, жените с радост приемаме да бъдем определяни като „нежната половина от човечеството“, но не и като по-слабата. И без да държим на конкуренцията, самата дуалност в природата ни налага да сравняваме жената с мъжа и да стигнем до заключението, жените са по-силни, издръжливи и корави от мъжете.

За физическото превъзходство на жените можем да спорим наистина, но факт е, че женският праг на болка, търпение и компромиси е висок. По-висок от този на мъжете със сигурност! В резултат на това и въпреки цялата исторически, йерархически и битово наложена полова онеправданост, животът на жените е по-дълъг, разнообразен и предизвикателен от този на мъжете, и ние си го обичаме!

Жените са развили отлична приспособимост към средата, тъкмо поради историческата си и физиологична каленост в Сървайвъра на живота. Освен уникалния си механизъм за ежемесечно самопречистване, жените проявяват и завидно количество здрав разум, сравнени с партньорите си в еволюцията – те рядко проявяват характерната за мъжете агресия и клонност към самоунищожение на вида си, и статистически се хващат за оръжията само в краен случай и при самоотбрана. Вдигнат ли се на крак или на оръжие жените, поразяването може да не е масово, но със сигурност ще бъде съвсем точно прицелено в сърцето.

Накратко, смеем да твърдим, че женските методи за задвижване на процесите в историята и генетиката са съзидателни, изобретателни, природосъобразни, миришат на цветя или в краен случай на прах за пране.

силата на жената

Не е за учудване, че жените водят по численост оредяващите мъжки редици. И не само, че „много се отказаха“ да бъдат мъже, но и много от мъжете не издържаха на напрежението, което сами си сътвориха в този мъжки свят с мъжки богове и генерали.

Смъртността, заболeваемостта, комплексираността и сексуалната обърканост в мъжките редици става все по-вирологична и НЕ!, това никак не им се харесва на жените.

Защото жените харесват мъжете както котките обичат хората – наясно са с техните недостатъци и ограничения, но близостта с тях ги кара да произвеждат лековитото вълшебно мъркане, с което балансират енергията наоколо.

жената и нейната езотерична сила

Чудните супер-способности на жената

Образът на жената никога не е бил толкова шизофренно очарователен и чуден както днес! Съвременната жена е истинско чудо без да превъплъщава някакъв филмов герой и езотеричен феномен.

Съвременната супер-жена е от плът и кръв, и носи гените на хиляди други жени живeли преди нея, всичките по своему чудни. Тя не е богиня, не е женена за някой Зевс, нито за Супермен, или поне не е задължително. Децата й са като всички други малки в природата – първоначално невинни и стоплящи душата, а малко по-късно – експериментиращи с нейния праг на търпение, но все така гледани според мъдрите предписания на жените-чудо преди нея.

Едно от будещите учудване женски феномени е илюзионисткото справяне на жената с различни и многобройни задачи едновременно. За тази цел, жената се стреми към разпростиране отвъд времевите и пространствени граници на действителността.

Не ме питайте как, но жената е в състояние да бъде на няколко места едновременно, например – може да е в офиса, в кухнята си, при педиатъра и в училище почти по едно и също време. Факт!

жената и труда

Въпреки, че не винаги успява да изреже ноктите на всички в къщата, включително своите, тя знае как да превръща дефектите в ефекти и владее умения като shape-shifting, role-shifting и всякакви други shifting-и, т.е. превъплъщения.

Стига да поиска, тя умее да сменя роли ежечасово, да променя външността си и да изглежда различно според нуждите и модата – прави го чрез медитация или грим, както и чрез лишаване от сън – доста популярен метод, не винаги упражняван по собствено желание.

Днешната жена все още не се е научила да лети на собствен ход, но определено има подобни амбиции, тъй като това много би улеснило придвижването ѝ в пространството от задача А до задача Я.

За съжаление тя няма и копче за включ и изключ, с което би си служила с още по-голям кеф и от този, изписан на лицето на Митето Павлов в рекламата по телевизора. За това пък имаме основания да вярваме, че като едно от съвременните чудеса на природата, жената притежава достатъчно сила, интелект и изобретателност да задвижи процеси, които ще доведат до създаване на въпросния механизъм с копчето за самоизключване. Не само заради козметичния ефект от намаляване на бръчките, но и в името на междуполовото разбирателство.

жената чудо

Жена или мъж?

Жената днес не е непременно чудесна, но тя е истински учудваща в свръхестествената си способност да оцелява сред безбройните си роли, избори, права и задължения, включително това да бъде вечно млада и красива.

И да обича.

Чудната способност на жената да обича въпреки всичко и да бъде обичана е извор на виталност и сила за нея.

силата на жената

Противоречието се крие най-вече в това, че от днешната жена би се получил страхотен мъж.

Но тя не иска да бъде мъж. Мъжкото я привлича по друг начин.

Вярна на идеалите и хормоните си, Тя предпочита да си остане жена и силно вярва в съществуването на „мъжа-чудо“ някъде извън нея.

Безспорно жената трябва да бъде горда с това, че е успяла да си спечели някои права, като това да ражда деца без да е омъжена, да припада на обществени места и да гласува, извоювани наравно с правото да носи панталон вместо корсет и да скача от самолети вместо под влакове. А защо да не споменем и правото на жената да изневерява наравно с мъжа, което за сега е още в проект?!

Но като цяло, вместо да си усложнява живота и предявява да претенции към присвояване на мъжки територии и блага, на жената най-много й се иска да разпусне коси, да развее знамето на любовта и да запретне поли в името на оцеляването на съвременния мъж като неин равноправен и силен партньор.

силата на жената

И съвсем не е вярно, че жената не знае какво иска!

Точно както и мъжа, жената иска най-вече да бъде себе си, и никакви писани закони не биха ѝ го гарантирали. Тя мечтае за един чуден свят извън права и задължения, който се управлява от женската енергията на любовта и сътворението. И защо не – всичко е възможно когато жената е силна и обичана едновременно!