frida.bg
ароматерапията

Ароматерапията – ароматното хоби на съвременните жени

Ароматерапията е прекрасен начин да се доверим на природата да се погрижи за нашето здраве и красота! Енергийната честота на етеричните масла надвишава неколкократно тази на билките, на храните и дори на човешкото тяло. Маслата се добиват от корените на дървета, от смоли, цветя, листа, корени, плодове и семена. И тъй като ДНК структурата на тези природни източници на енергия е сходна с ДНК структурата на човешките същества, етеричните масла оказват напълно естествено и цялостно въздействие върху нас.

Ароматерапията и какви са ползите от употребата на етерични масла всеки ден

  • Етеричните масла хидратират кожата

Ароматерапията има прекрасни ползи за нашата кожа. Добавете няколко капки от любимото си етерично масло в крема си за тяло и ще усетите кожата си ревитализирана, мека и … благоуханна! Също така можете да го добавите в домашната си маска за лице и в зависимост от вида етерично масло, можете да масажирате лицето си нежно с него. Доверете се на интуицията си в избора на етерично масло. Важно е ароматът му да ви доставя удоволствие!

  • Засилват имунитета

Етеричните масла могат по естествен начин да засилят имунната ви система. Те имат анимикробен ефект и анти гъбичен и антибактериален ефект и могат да ви предпазят от редица болести и инфекции. Тази употреба на ароматерапията е широко позната в света. Някойи от най-ефективните масла, които ще засилят имунната ви система са етеричното масло от риган, лимон, мента, канела, евкалипт и тамян.

  • Справя се със стреса

Една от най-популярните употреби на ароматерапията е като средство за отпускане и справяне със стреса. Етеричните масла са добре известни с действието си да отпускат нервната система, да успокояват ума и да елиминират тревожността. Някои от най-добрите етерични масла за релаксация са това от лимон, лавандула, бергамонт, мента, иланг-иланг и ветивер. Според някои излседвания маслото от лимон може да подобри настроението и да се справи с гневните изблици.

  •  Срещу главоболие

Всеки човек от време на време страда от главоблие. Вместо да вземете хапче следващият път, опитайте да се справите по естествен начин със средствата на ароматерапията. Тя може да бъде прекрасно решение за облекчаване на главоболието, но също така намалява стреса и тревожността, които обикновено го пораждат. Най-добрите масла за справяне с болката и за превенция са маслото от мента, евкалипт, сандалово дърво и розмарин. Можете да смесите дори няколко от тези масла и да си направите свой уникален микс. Поставяйте по няколко капки на китките, врата, както и в основата на самия скапл.

  • Повишават енергията

Най-често се обръщаме към кафето, цигарите и енергийните напитки, когато се чувстваме отпаднали, а имаме спешна нужда от енергиен бууст. Много етерични масла обаче повишават циркулацията на кръвта, енергията и стимулират тялото и ума, без да има странични ефекти. Най-добрите етерични масла за това са маслото от черен пипер, кардамом, канела, анджелика, жасмин и розмарин.

Според специалистите трябва да се доверим най-вече на обонянието си при избор на етерично масло. Благодарение на вродената си природна интелигентност нашето тяло ще ни подскаже само от какво точно се нуждае и какво го привлича. Може също така да комбинирате няколко масла за всекидневния си масаж след душ или вана или да приготвите смес за свой парфюм.

Снимка: pixabay.com