frida.bg

Кокосовото масло и неговите невероятно ползи в банята ни

Кокосовото масло има безброй приложения както в кухнята ни, така и извън нея. То е идеално за готвене като идеално замества мазнината за пържене, може да се добавя в смутита, дори и в сутрешното ни кафе. И е супер здравословно. Освен това кокосовото масло е идеално за приготвяне на домашни козметични средства. Може да се каже, че кокосовото масло заслужено трябва да присъства в банята на всяка живееща здравословно и грижеща се за себе си жена.

Как може да използваме кокосовото масло в нашата баня?
Грижа за косата

Опитвали ли сте да намажете краищата на косата си с кокосово масло преди да я измиете? Невероятно е! Косата става жизнена и мека, разресва се лесно и придобива невероятен блясък. Това се дължи на факта, че кокосовото масло намалява загубата на протеин в косъма. Опитайте да разтриете между дланите си ½ лъжичка кокосово масло и след като се разтопи да нанесете по краищата. В най-добрия случай оставете косата си да престои така един час. Но дори да нямате това време, дори поставено 5 минути преди измиване, кокосовото масло ще направи косата ви невероятна!

Овлажнител за кожата

Можете да използвате кокосовото масло като крем за тяло ежедневно. Най-хубавото е, че попива много бързо и не оставя мазни следи по тялото, както например бадемовото масло. Кокосовото масло също така редуцира белезите по кожата, стриите и предотвратява отпускането на кожата. Можете да добавите няколко капки от любимото си етерично масло, и имате един прекрасен овлажнител за тяло, който ще направи кожата ви неотразима.

Премахва грима

Още една причина да сложите бурканче кокосово масло в банята си е, че то много нежно и ефикасно премахва грима от лицето и очите, без да ги дразни. Напротив, подхранва ги допълнително.

Грижа за ръцете

Кокосовото масло прави чудеса с нашите нокти. Масажирайте с него ръцете и ноктите си всеки ден и никтите ви ще бъдат подхранени, а кожичките около тях омекотени.

При изгаряния

Кокосовото масло помага да се облекчат обриви, сърбежи и изгаряния по кожата.  Не вярвате ли? Опитайте следващия път!

За гладки крака

Ако предпочитате да бръснете краката си и искате супер меки и гладки крака, поставете кокосово масло по тях преди бръснене. Ефектът ще ви учуди!

Снимка: pixabay.com