frida.bg
вдъхновяващи

Вдъхновяващи книги, които да прочетете през месец март

Имате ли нужда от доза вдъхновение или просто обичате да четете в неделя сутрин с чаша кафе в ръка? Тези книжки със сигурност ще ти харесат! Направете деня си по-цветен с нашата селекция от най-новите и най-вдъхновяващи книги, които абсолютно си заслужава да прочетете още този месец!

  • „Изкуството да очароваш. Как да променяш сърцата, умовете и действията“ от Гай Кавазаки

Гай Кавазаки е маркетинг специалист, спийкър и автор на 13 книги, повечето от които са се превърнали в бестселъри според New York Times и Wall Street Jourlal. Той споделя конкретни практически съвети и тактики, които да ни вдъхновят и мотивират, за да имаме успех в работните си проекти, а и в живота. „Изкуството да очароваш” със сигурност заслужава вашето внимание ако искате да сте успешни, вдъхновяващи и да постигате целите си с лекота. Умението да очароваш, според Кавазаки, трансформира ситуациите и връзките ни като превръща враждебността в учтивост, а учтивостта в симпатия и взаимно харесване.

„Колкото по-големи са целите ви, толкова повече ще трябва да промените сърцата, умовете и действията на хората. Това важи с особена сила, ако разполагате с ограничени ресурси и силни конкуренти. Ако има нужда да очаровате хората, значи правите нещо смислено. Ако правите нещо смислено – значи имате нужда от очарование.”„Очарованието е процес, а не еднократен акт. Вие искате усилията ви да бъдат трайни, а това означава хората да приемат присърце каузата ви, да отговорят по същия начин и да изпълнят онова, което са обещали, в името на вашата кауза.”

Издателство: Enthusiast

  • „GIRL CODE. Тайните на успеха, мъдростта и щастието за жените предприемачи“ от Кара Алвил Лейба

Кара Лейба е радио водещ, професионален лайф коуч и награждаван автор на бестселъри. Бляскавият й модел за самопомощ привлича хиляди жени, които искат да подобрят живота си и да бъдат успешни. Тази книга е настолно четиво за жените предприемачи, както и за всички, които ходят на работа, но това не е достатъчно за тях. За всички жени, които искат да развият свой собствен бизнес или да разширят професионалните си хоризонти. Както и за всяка жена, която иска да се усъвършенства и да бъде жената на мечтите си!

„Наблюдавам интересен феномен. Изглежда, че навсякъде по света все повече жени разкриват тайната на щастието и успеха в личния и професионалния си живот. Сякаш съществува скрит подземен свят със силни и успели дами, които са разбили някакъв магически код: те мислят позитивно, подкрепят се взаимно и наистина вярват, че могат да имат всичко – вие също можете.”

„Силните и успели жени не чакат вдъхновението да ги удари като гръм, а се превръщат във вдъхновение за самите себе си.”

Издателство: AMG publishing

  • „Обещание за щастие“ от Аньес Льодиг
 

Анес Льодиг е френска писателка, акушерка, майка на три деца и четири романа. Започва да пише след като единият от синовете й умира от левкемия, намирайки силата в себе си да пише и да споделя безценните си уроци за живота и щастието по един увлекателен и светъл начин. Другите й вдъхновяващи романи са озаглавени „Мари отгоре“, „Тръгни с мен“ и „Ще съжаляваме по-късно“. „Обещание за щастие“ получава наградата „Мезон дьо ла Прес“ през 2013г. и предизвиква огромен интерес във Франция. Това е едно прекрасно четиво за търсенето и намирането на щастие, независимо от обстоятелствата!

Издателство: Colibri

  • „Хората, които са винаги с мен“ от Нарине Абгарян

Това е един прекрасен роман от Нарине Абгарян,  изпълнен с положителени чувства, който докосват фините струни на душата. За чувството на принадлежност към семейството и рода, миналото и историята ни. Това е роман, който те прави по-смирен, по-вдъхновен и по-благодарен. „Животът е там, където ни чакат. Животът е там, където ни обичат.“, това е основното мото на тази вълшебна книга, след която светът сякаш става по-добър. Ако търсите меко вдъхновение и топлина, тази книга е задължителна за вас!

Издателство: ЛАБИРИНТ