frida.bg
изобилие

Изобилие! Как да го привлечем в живота си в 4 лесни стъпки

Искаш ли повече изобилие в живота си? Най-вероятно свързваш изобилието предимно с добре платената работа, успешния бизнес и парите в банковата сметка. Това, което често забравяме е, че изобилието е предимно вътрешно усещане. Усещането, че имаш всичко, от което се нуждаеш тук и сега. Професията, както и самият живот на първо място са поле за личностно израстване. Затова кариерният ни път трябва да осигурява възможност да разгърнем целия си потенциал, да се чувстваме реализирани, оценени и приети в своята общност. Тогава със сигурност ще почувстваме изобилието, което ще ни намира само навсякъде и по всяко време.

Представяме ви 4 лесни стъпки как да придобиеш повече изобилие и удовлетвореност в живота си още сега.

Избери да живееш в настоящия момент

Може да се каже, че това е царският път към живота, изпълнен с изобилие. Ако прекалено много се вторачваш в миналото, към грешките, неуспехите или нещата, които не си направили достатъчно добре, най-вероятно изпускаш възможности за развитие, които се появяват пред теб тук и сега. От друга страна, ако гледаш само напред в бъдещето, правиш планове и умуваш как да ги осъществиш, най-вероятно се чувстваш много разтревожен, изпитваш различни страхове, например какво може да се случи и какво не. Така отново изпускаш възможността да се наслаждаваш на процеса и на изобилието от възможности, които предлага настоящият момент. Да бъдеш предимно тук и сега, разбира се, не изключва това да се учиш от грешките си и да правиш планове за бъдещето. Да присъстваш тук и сега означава да поставяш фокуса върху настоящето, да се наслаждаваш на възможностите и на собственото си пътуване, такова каквото е.

Приеми, че нищо не е вечно

Каквото и да се случва в момента в живота ти, със сигурност има кратък срок на годност. Приеми, че нищо не е вечно. Неприятности, свързани с работа, връзка или някой друг аспект от живота ти, от който не си съвсем доволен, това е само времеменно състояние на нещата, което отминава. Един момент от настоящето, който можеш да промениш стига да искаш!

Позволи на живота си да се разгръща с лекота

Какво означава това? Да позволиш на живота да се разгръща с лекота е като да прелистваш страниците плавно, да приемаш промените като естествен и необходим начин за израстване и да не им се съпротивляваш. Ако има една константна истина в живота, тя е, че всичко се променя. Понякога независимо дали го искаме и сме готови за това. Всичко има начало, среда и край. Да приемеш промяната означава също така да развиеш у себе си повече гъвкавост, увереност в себе си и спокоен ум.

Приеми, че животът е пътуване без крайна дестинация

Ако постоянно искаш да си някъде другаде или да се занимаваш с  нещо друго, може би не оценяваш достатъчно своето пътуване в момента, както и етапа от живота си, през който преминаваш сега. Само ако сменим начина на възприемане на нещата, ние моментално ще се освободим от напрежението и стреса, а изобилието ще потече свободно през нас. Защото вече няма да има какво да прегражда пътя му.

Снимки: pixabay.com