frida.bg
масло

Масло от арган: безценна грижа за кожата

Повечето от нас свързват аргановото масло с красивата и лъскава коса. Но знаем ли за невероятните ползи от употребата му върху кожата ни? Представяме ви няколко невероятни ползи от употребата на масло от арган и защо да го включите в ежедневната грижа за кожата си.

Маслото от арган съдържа коктейл от безценни съставки

Аргановото масло съдържа антиоксиданти, витамин Е и незаменими мастни киселини, които помагат на кожата ни като я защитават, подхранват и я карат да сияе отвътре.

Има невероятно хидратиращо действие

Аргановото масло ще хидратира дори и най-сухата кожа. Ако търсите силен хидратант, задължително трябва да опитате маслото от арган. То не само ще овлажни кожата ви, но също така ще я защити от свободните радикали, както и от вредните въздействия на околната среда.

Няма омазняващ ефект

Маслото от арган няма да остави мазни следи по лицето ви. То попива бързо и не предизвиква неприятно омазняване по лицето. Употребата му върху мазна и смесена кожа балансира и неутрализира естественото омазнаване. Маслото от арган не запушва на порите, а разкрива нейната естествена сияйна красота.

Има противостареещо действие

Аргановото масло може да се използва като антиейдж серум. Тъй като съдържа концентрирано количество антиоксиданти, маслото от арган защитава и увеличава еластичността на кожата.

Как да използвате аргановото масло? Можете да втривате нежно няколко капки от него сутрин и вечер върху предварително почистено лице. След това нанесете обичайния си хидратиращ крем и готово! Кожата ви е преобразена!