frida.bg

Жената Водолей – свободомислеща и изненадваща

Един съвет, ако се опитвате да разберете жената Водолей – откажете се.

Никой не може да затвори ветровете в кутия или да върже облаците. Така че не се опитвайте. Жената Водолей не може да бъде вкарана в стереотип, защото тя ще опровергае всички очаквания и ще бъде точно това, което най-малко подозирате. Повече от всичко, тя е не-конформист.

За разлика от своите зодиакални посестрими – въздушни знаци, жената Водолей не е лек бриз или приятен зефир. Тя е буря, изпълнена с вътрешна сила и енергия, която може да е малко плашеща, когато за първи път се сблъскате с нея. Ако преминете през окото на бурята, ще намерите една умна, независима и най-вече оригинална жена в центъра на урагана.

Жената Водолей е странна.

Тя е една загадка. Тя е непредсказуема. И независимa. Нейното мото е Аз знам. Водолеят е фиксиран знак, което означава на първо място, че тя не не обича да ѝ се казва какво и как да прави. Ако я попитате обаче тя може да ви даде добър и разумен съвет. Ако имате нужда от помощ, тя е истински човеколюбец, който ще се притече с готовност и желание. Тя се вълнува еднакво от каузите на възрастни, деца, далечни народи, животните и околната среда.

Жената Водолей обича да пътува, харесва новите неща, но същевременно чувства носталгия към старите. Като цяло тя е привърженик на прогреса, но в личен план не обича промените. Това е свързано с нейната лоялност и привързаност към миналото и спомените. Жената Водолей има смелостта да гледа напред, обикновено с оптимизъм, и да вижда хубавото, което предстои, но иска все пак да знае какво представлява то и откъде идва.

Обикновено, когато чуем думата „лоялност“, първо се сещаме за нашите приятели и партньори. Жената Водолей може много добре да спазва обещанията и ангажиментите си в една връзка (стига да поиска). Може и да задълбае още по-надълбоко в лоялността. Тя е склонна да остане лоялна към дадена марка, ресторант, някое малко магазинче, спортен отбор или музикална група, независимо от всичко, освен ако чрез своите действия те не ѝ докажат, че са недостойни за това. Това е прекрасна черта, която за съжаление се среща все по-рядко в днешния свят. Въпреки, че жената Водолей има много разнообразни интереси, тя не е вятърничава.

Жената Водолей и любовта

Много често я описват като „трудна за обичане“. Нейният партньор трябва да е психически подготвен да отговори на предизвикателствата, породени от силната воля на независимата жена Водолей. За нея комуникацията е ключът към успешния романс и тя може да рационализира всяка емоция.

Въпреки откритото ѝ поведение пътят до сърцето ѝ отнема известно време. Но след като веднъж е почувствала това, което според нея е истинска любов, тя се отдава на партньора си свободно и напълно. Оригинална и непредсказуема, жената Водолей може да открие с правилния партньор източници на удоволствие, за които никога не е предполагала, че съществуват.

Жената Водолей високо цени независимостта. Тя иска да я получава от партньора си и му я дава със същата готовност. Всяка жена Водолей има черти, които би показала само на този, когото тя сама избере. Тя е интелектуален въздушен знак и нейната идеална половинка трябва да ѝ съответства и да разбира многообразието ѝ.

Жената Водолей и връзките

В една връзка жената Водолей се нуждае най-много от пространство и свобода. Дайте ѝ място да диша и не очаквайте от нея да изпълнява ролята на традиционна домакиня. Тя е повече или по-малко бунтар и перфектната ѝ връзка е с някой, който би бил щастлив да преобърне статуквото също като нея. За нейни идеални партньори обикновено се считат Везни, Близнаци, Стрелец и Овен.

Жената Водолей и приятелството

Ако отидете някъде с жена Водолей може да ви се стори, че тя е приятелка с абсолютно всички. В интерес на истината обаче, тя рядко допуска някого твърде близо до себе си. Тя може да бъде резервирана, когато става дума за истински чувства и ще откриете, че кръгът ѝ от приятели е в действителност много по-малък от познанствата ѝ. Щедра и винаги на разположение, когато имате нужда от нея, жената Водолей се обгражда с близки хора, които споделят любовта ѝ към независимост и интелектуални занимания. Тя цени приятелството високо и е изключително лоялна.

Жената Водолей и сексът

За жената Водолей сексът е основно мозъчна дейност. В спалнята тя търси един Айнщайн, който може да я заслепи с брилянтен ум, а не би имала нищо против и екстравагантната прическа. Жената Водолей обича да експериментира, да поема рискове и не ѝ е чужда тръпката от нарушаване на правилата.

Жената Водолей и кариерата

Жената Водолей най-често има мечтателски и визионерски подход към живота и е изпълнена с големи идеи и блестяща интелигентност. Поставя всичко под въпрос и дава изпълнени с въображение нови идеи, но не винаги иска да бъде човекът, който да направи всичко да се случи на практика. Ако успее да е гъвкава и не прекалено настоятелна с колегите или подчинените си тя може да стане един добър лидер, вдъхновяващ колега и харесван от всички служител.

Професиите, които ѝ подхождат включват архитектура, инженерство, фотография, психология, образование или социална работа. Работният цикъл от 9 до 5 не е най-добрият за нея, тъй като е твърде независима, творчески и идеалистично настроена. Тя иска да използва уменията си в работата по възможно най-добрия начин и показва най-добри резултати, ако получи повече свобода.

Жената Водолей е в свои води на всяка сцена – и в изкуствата, и в науката, и в спорта, и в политиката. Някои известни представителки на тази зодия са Жа Жа Габор, Анна Павлова, Вирджиния Улф, Миа Фароу, Опра Уинфри, Дженифър Анистън, Парис Хилтън, принцесите на Монако Шарлийн, Каролин и Стефани, както и нидерландската кралица Беатрикс.

Ето още два ярки примера в лицата на две жени Водолеи от публичното пространство, които да илюстрират колко различни могат да бъдат те и в същото време да имат много общо:

 

Шакира

Шакира Водолей
Снимка: oouinouin from Nanterre, France – Shakira – Live Paris – 2010, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18462135

Родената на 2 февруари 1977 Шакира Мебарак е еднакво известна със своите таланти в музиката и танца. Тя е издала десет албума, от които са продадени повече от 100 милиона копия. Носителка е на неизброимо множество награди сред които две Грами и има собствена звезда на холивудската Алея на Славата. Списание Forbes я включва в списъка си на най-влиятелните хора на планетата.

Освен с бляскавия си усех на сцената типично за зодията си тя е известна и с благотворителната дейност, която извършва чрез своята фондация Pies Descalzos („Боси крака”). Майка на двама сина (и двамата – Водолеи), тя използва славата и богатството си, за да се бори за по-добър живот и образование на бедните деца в родната си Колумбия и по света.

Съпругът ѝ – не по-малко известният от нея играч на ФК Барселона и национал на Испания Жерар Пике не само също е Водолей, а дори е роден на същата дата като нея… десет години по-късно. Най-често в двойки с еднакви знаци емоционалните натури са толкова сходни, че изглежда необичайно и техните отношения са много интензивни.

И двамата активни, екстровертни личности, астрологията правилно предсказва, че най-вероятно заради работата си никой от двамата не си е у дома през повечето време. Два Водолея обикновено се разбират отлично и споделят интересите и идеалите си. Техните отношения могат да са толкова дружески, че другите да се чудят дали са приятели или любовници.

Водолеите са любящи родители и макар да продължават да имат нужда от споменатата независимост, те с готовност я предоставят и на децата си. Децата в това изцяло водолейско семейство имат наистина добри примери как да бъдат силни и самостоятелни. Родителите Водолеи си правят труда да разберат потомците си и се отнасят с тях с внимание и уважение. Те могат да разговарят с децата си като с възрастни, а в следващия момент да лазят на четири крака, за да си играят с тях под масата.

 

Лейлани

Лейлани Мюнтер Водолей

Екзотичната загадъчна красота на родената на 18 февруари 1974 Лейлани Мюнтер се дължи на коктейла от японски, хавайски и германски гени, наследен от родителите ѝ. Снимала се е за Vogue и Fashion TV, но не е модел. Тя е една от най-добрите автомобилни състезателки в света. Професия, точно по водолейски вкус.

Дипломата ѝ по биология и екология обаче не ѝ е излишна, защото тя е и изключително активна по отношение на каузи, засягащи околната среда и живота на Земята. Заставала е пред камерите не само за рекламни фотосесии, а и за да изкаже твърда позиция по тези въпроси. Говорила е и от трибуната на американския Конгрес за промените в климата. Лично присъства не само в големите телевизионни студия, като това на Опра, а и на местата на големи катастрофи. Пристига едновременно с президента Обама на разлива на петрол от BP в Мексикансия залив. А заради протестите ѝ против избиването на делфини на остров Тайджи японските гранични власти дори възпрепятстват влизането ѝ в страната, въпреки японския й произход. Водещо лице е в кампании против експлоатацията на животните за целите на развлекателната индустрия и затварянето на косатки в Seaworld.

Гореща защитничка на възобновяемата енергия, тя пропагандира използването на природни източници като вятъра и слънцето. През 2009 след финала на Викинг Рали в Норвегия тя изпива отработената вода от своя Ford Focus, който се движи с водородно гориво, за да докаже, че безвредните технологии не са мираж.

Като истински Водолей тя е лоялна на идеалите си докрай и изборът ѝ в полза на планетата се простира и в личния й живот. Тя е вегетарианка от малка и веган през последните пет години. Личната ѝ кола е Tesla Model S и тя често публикува в социалните мрежи снимки с нея и справки от колко месеци и хиляди мили не е влизала в бензиностанция. Според много хора тази лоялност към каузата на планетата и човечеството стига до крайност, когато тя и съпругът ѝ решават да нямат деца, за да не допринасят за свръхнаселението на Земята. Повечето от Водолеите биха се съгласили, че човечеството като цяло е по-важно от всяко физическо лице.

Какъвто и начин да избере жената Водолей да спаси света, няма съмнение, че ще успее, стига да запази увереността в собствените си сили и да не ограничава полета на мисълта си.