frida.bg

Мъжът Водолей – непредвидим и независим

Когато говорим за мъжа Водолей

трябва да изясним нещо от самото начало. Мъжът Водолей не трябва да се бърка с момчето, което носи вода или с момче за всичко, и всеки, който го приеме за такъв ще направи голяма грешка. Свободомислещ и независим, Мъжът Водолей се стреми да направи света по-добро място, не само за себе си, а за цялото човечество. Неговият грандиозен подход към нещата може да изненада другите при първа среща, но той наистина е гений, когато става въпрос за оригинални мисли и нови идеи.

Мъжът Водолей е много изобретателен и кипи от невероятни и креативни решения, всички предназначени да променят света или поне неговото малко кътче от него. Интелектуалец, хуманист и мечтател, типичният Водолей е винаги малко нестандартни и когато се вдъхнови в погледа му се появява блясъкът на лудия учен. Тези, които са готови да приемат малките му ексцентричности обаче скоро започват да ги харесват и доброволно се включват в неговите социални експерименти.

Мъжът Водолей не може да бъде „вързан”

или затворен в ограда. Той цени свободата си повече от всичко друго. Водолеите, който обичат да пътуват, предпочитат по-необичайни и екзотични дестинации и нищо еднообразно не може да ги привлече, колкото и да е модерно. Той са пионери, а не последователи.

Мъжът Водолей не се чувства обвързан от всеобщите правила в нищо – от начина си на обличане до избора си на кариера и начина си на живот. Способен да е упорит и инат, той ще премине през всичко, за да стигне там, за където е тръгнал.

Воден от логика, но и много непредсказуем, мъжът Водолей ще обмисли внимателно всички възможности в дадена ситуация и след това ще избере тази, която другите най-малко очакват.

Общителен и популярен сред другите, мъжът Водолей понякога създава впечатлението, че се познава със всички. Това обаче не означава непременно, че всички го разбират. Чувствата му често са скрити и неговите реакции сложни.

Мъжът Водолей е уверен в себе си

и не прави нищо заради одобрението или комплиментите на другите. Това му дава смелост да не се съобразява с общоприетите рамки и дори понякога да шокира. Много Водолеи са склонни да правят или казват неща само, за да видят реакцията, която ще предизвикат. Те не са агресивни сами по себе си, но могат да бъдат малко „по-палави“ понякога.

Тъй като обикновено мъжът Водолей не се интересува особено от това, което другите мислят за него, той самият също не обича да съди хората около него. Нагласата му към света е „Живей и остави другите да живеят“. Затова е много малко вероятно да се занимава с клюки или да бъде дребнав.

Понякога хората му се струват леко предсказуеми и скучни и затова при избора си на приятели и приятелки оценява тези, които са по-различни от другите. Мъжът Водолей е склонен да има сравнително малко близки приятели, но затова пък би направил всичко за тях.

Мъжът Водолей често е затворен по характер,

но същевременно е интригуващ и се харесва на другите, особено на дамите. Обикновено към него са привлечени тези представителки на нежния пол, които търсят в мъжа комбинация от умствено стимулиране, забавление и сексапил.

В началото на една любовна връзка мъжът Водолей понякога е толкова предпазлив и отдръпнат, че партньорките му се чудят дали той се интересува от тях изобщо. Внимавайте, Водолеи – това може да работи добре с дами, независими като самите вас, но може и да доведе до много объркване за тези, които предпочитат да са наясно с точното положение на нещата. Така че ако партньорката ви е например Скорпион, не позволявайте неволно да се чувства пренебрегвана от вас.

Водолеите поставят нещата под въпрос вместо просто да ги приемат и не биха зачитали традициите и социалните очаквания заради самите тях. Ако нещо не е логично или разумно, често първият, който ще предложи то да се промени е Водолей.

Следвайки всичко казано дотук не е учудващо, че най-често

мъжът Водолей е любовник без задръжки,

който не се интересува много от нормата и очакванията. Едновременно страстен и проявяващ разбиране, Водолеят обича да учи нови неща и да експериментира с неизвестното.

Със своите многобройни таланти мъжете, родени под този знак могат да се осъществят където поискат и го правят на най-различни поприща, например в музиката – Боб Марли, Фил Колинс, в киното – Джон Траволта, Джеймс Дийн, в литературата – Джон Гришам, в спорта – Майкъл Джордан. Водолеи са петима от 45 американски президента – включително Линкълн, Рузвелт и Рейгън.

Сред най-известните личности в наши дни можем да посочим като примери за успешни Водолей един спортист, един актьор и един държавен глава.

Кристиано Роналдо

Водолей

Няма как да не започнем с него – 2016 определено беше неговата година. Роден на 5 Февруари 1985 Кристиано Роналдо е признат от мнозина за най-добрият футболист на всички времена не само в родната си Португалия, а и в света. Той е единственият, спечелил четири пъти Златната обувка. През 2016 е най-високо платеният спортист според списание Forbes и най-известният според спортната телевизия ESPN.

Чрез огромен талант и усърдие той изминава пътя от бедното предградие Санто Антонио до Стената на Славата на световния футбол. В играта му се виждат изобретателната водолейска решителност, постоянство и способност да изпъква над всички останали.

Като типичен Водолей той е известен с професионалната си етика и непрекъснатия стремеж към усъвършенстване. Типично за Водолея е и желанието му да запише името си до тези на най-великите в историята на футбола, което е неизчерпаем източник на енергия и решителност.

Той, както всеки истински Водолей, продължава да гледа на света през очите на дете, запазил е способността си да прави каквото реши и обожава хубавите играчки.

Въпреки че се е срещал с не една и две красавици от модния подиум той не е обвързан. Без да се страхува, че дава материал на жълтите медии, той никога не разкрива коя е майката на петгодишния му син, наречен също Кристиано, когото отглежда сам – какво по-водолейско от това!

Крисчън Бейл

Водолей
Роден на 30 януари 1974 в Уелс Крисчън Бейл се снима в 51 филма за 30 години – както любими на масовата публика, така и на критиката. Печели един Оскар, 63 други награди и 80 номинации, както и сърцата на много жени по света. През последните десетина години е учудващо да се види списък или класация на най-сексапилните актьори, в която той да не участва.

Най-естественото нещо за един Водолей е да стане актьор. Въздушната му водолейска същност му позволява с лекотата на хамелеон да се преобразява в най-различни образи. Също така му дава умението да изобразява убедително на екрана характери, които са обзети от някаква мания или са отчуждени самотници. Той е силно отдаден на ролите си, физически и умствено и не излиза от образ по време на целия снимачен процес. Дотолкова се слива с героя, когото играе в момента, че дава интервюта, говорейки с неговия акцент.

Амбициозен като истински Водолей той е убеден, че може да постигне всичко, стига да реши и обича да предизвиква суеверията. Също типично за зодията, понякога е невъздържан и не пести откровеното си мнение, дори когато то може да обиди някого. Като цяло обаче избягва интервютата и предпочита да пази живота на семейството си извън светлините на прожекторите.

Марк Рюте

Водолей

Роден на 14 февруари 1967, Марк Рюте става премиер на Нидерландия на 43-годишна възраст и е начело на държавата от 2010. Успоредно с успешната политическа кариера той е верен и на водолейската си артистичност и способност да изненадва – например свирейки Шуберт на Централната Гара в Хага миналата година.

Той се откроява сред другите световни лидери не само с височината си от 195 см, а и със стила на всичко, което прави. По водолейски той е готов да отстоява позицията си и това, в което вярва без да робува на нормите. И смело да го изразява по един или друг начин – независимо дали като отива с велосипед на срещи на най-високо равнище, на които неговите колеги от други държави отиват с кордон от бронирани коли или хеликоптери или като изказва мнението си по международни политически въпроси.

Типично за един Водолей той ще ви каже истината в очите без притеснение и за да ви я покаже няма да си спести неудобните въпроси. Водолейският авантюризъм и склонност да рискува с цел както да постигне своето, така и просто от любов към науката го карат да предприема интересни малки експерименти, като например да се разхожда инкогнито из задните улички на градовете, в които е на официално международно посещение.

Като се замисли човек… дали няма да е по-добре тези, които управляват света да бъдат избирани според своята принадлежност не към политическа партия, а към зодиакален знак? И може би точно Водолеите с положителните си възгледи за живота и истинската си отдаденост на човечеството и Земята като цяло да са тези, които имат силата да поведат света по един по-правилен път?

Водолей

Текст: Веселина Тулевска