frida.bg
2017 година

Лъв, Дева, Везни, Скорпион и тяхната посока през 2017 година

Какво са намислили звездите за зодиите Лъв, Дева, Везни, Скорпион и техният хороскоп за 2017 година

Новата година вече раздаде астрологичните си късмети и благослови всеки от нас с полагаемите му се дози любов, сила и здраве. Лъвът, Девата, Везните и Скорпионът са втората великолепна четворка от поредицата зодиакални знаци. Те чертаят съдбата на хората родени между летния зной и есенната мараня на Северното полукълбо и всеки един от тях носи по нещо от красотата и силата на тези годишни времена. Ето как се подреждат звездите в астрологичния небосклон през новата година за тези зодиакални знаци:

Лъв – „Аз искам“ и за това получавам

2017 година и Лъва

Лъвът се смята за най-царственото животно на планетата и най-силната зодия в астрологията. Той се ражда облян от лъчите на слънцето и носи в себе си силата на знойното лято. Лъвът, както и лъвицата разхождат важно короната си и управляват околните от своя огнен пиедестал смело и справедливо. Лъвовете са благородни животни, а в човешки образ се проявяват астрологически като особено харизматични. Техният блясък никога не остава незабелязан. Характерът им се определя най-вече от тяхната сила – като его, като самоизразяване и самовъзприятие. Лъвовете се стремят към публичност и едно от най-важните за тях неща е признанието на околните. В комбинация с тяхната артистичност, Лъвовете винаги са един особено вълнуващ и притегателен център за всеобщото внимание.

Новата година обещава на неуморните Лъвове ново начало в личния и професионалния живот. Както винаги смели и упорити, лъвските представители на зодиака ще бъдат увенчани с успехи, макар и в малко по-забавен темп отколкото би им се искало. Лъвовете не трябва нито за миг да забравят своите цели и въпреки че мнозина биха ги обвинили в самонадеяност, повечето хора ще гледат на тяхната устременост като на поредната перла в короната им.

Скъпи Лъвове, радвайте се на личното си щастие в кариерата и любовните афери, но не забравяйте най-близките до вас, защото ако имате някакви пропуски през тази година, то те ще се отразят основно на връзката ви с роднини и приятели. Използвайте времето си мъдро и се фокусирайте първо върху напредък в кариерата. След като вложите нужните усилия в тази насока, обърнете по-специално внимание на личното си обкръжение – своите интимни партньорства и приятелства. В личния ви живот нещата ще вървят бавно, но сигурно към сериозно и дълготрайно обвързване.

Годината обещава добри финансови попълнения вследствие на минали инвестиции, упорит труд и справяне с много нови задачи. Не се колебайте да поемате предизвикателствата, защото в крайна сметка усилията ви ще бъдат възнаградени. Ще има възходи и спадове в енергийните ви нива и за това трябва добре да се погрижите за физическата си кондиция чрез подходяща диета и полезни физически натоварвания.

Дева – „Аз анализирам“ и не преставам да работя върху себе си

2017 година и Девата

Лятото свършва със знака на Девата и може би за това Девите са толкова трезви и понякога меланхолични хора. За Девите истината е изключително важна, но сложна за постигане. Тя е тяхно постоянно и любимо занимание. В търсене на истината представителите на зодия Дева са в непрекъснат процес на самоусъвършенстване, опипване и опознаване на околния свят. Техните страсти са информацията и комуникацията, техният ритъм е в организираността, подредеността и практичността, а сила им – в отговорността, мъдростта и безпристрастието.

2017 година за Девите ще бъде време, в което спокойно могат да се оттеглят в своя собствен свят и необезпокоявани да се отдадат на хобита, пътувания, обучение или самовглъбяване. Нека светът навън се вихри и променя, Девите трябва да запазят своя баланс и покой чрез постигане на вътрешен ритъм и външна дестинация, без да се притесняват или чувстват несигурни. Защото за тях, така или иначе,  няма планувана главна роля в тази изцяло външна продукция, наречена 2017 година.

Това, което е истински от значение за вас през новата година, многоуважавани Деви, са вашите взаимоотношения с другите. По-зрелите между вас ще бъдат привлечени от идеята да започнат нещо ново – връзка, кариера, пътуване. В личен план, нещата между вас и близък приятел могат да се задълбочат. Има голяма вероятност да започнете нова връзка, била тя романтична или приятелска, и помнете, че тя ще бъде от значение за вас и бъдещето ви.

Опитайте се винаги да намирате време за вашите близки, любими, приятели и партньори, наред с хобито и малките ви бягства от реалността. Всички знаем колко много внимание отделяте на малките детайли във всяка една житейска картина и ситуация, както и факта. че на вас винаги може да се разчита при нужда от точен съвет. Не ни разочаровайте и сега, в този сублимен исторически момент, когато пластове и нагласи биват пренареждани и преосмисляни. Бъдете мили с другите и дайте воля на добрите си намерения и вибрации. Хранете се добре, за да поддържате баланс в енергийните си нива и опитайте да победите стреса с йога, медитация или далечно пътуване. Погрижете се за себе си – светът и ние имаме нужда от вас.

Везни – „Аз се колебая“, но не е това, което си мислиш!

2017 година и Везните

Със зодията на колебанието и стремежа към баланс – Везни, навлизаме в териториите на есента и есенната стилистика. Представителите на тази зодия са мъдри и поне на пръв поглед – неутрални и сдържани. Но не защото светът не ги интересува, а тъкмо обратното – те символизират вечния стремеж към хармонизиране на нещата. Везните са винаги готови да подадат ръка, да възобновят и поддържат комуникацията, да видят всички страни на проблема. Това може би създава доста напрежение в самите тях, но определено помага на околните. От друга страна, прилагайки емпатията и социалните си умения, Везните лесно могат да ви заблудят по отношение на своите най-дълбоки мисли, чувства и намерения. Не винаги това, което те проявяват отвън отговаря на вътрешното им усещане и желания.

Везните по природа са дуални, в тях уместно се преплитат мъжкото и женското начало, целеустремеността с нежността, дисциплината с компромисите, емоциите с рационалността. Везните са добри актьори и лесно се превъплъщават в различни роли, но също са извънредно чувствителни към справедливостта и от тях стават много добри съдници. Ако е на ваша страна, Везната е готова на всичко – от пълното отдаване до компромисите, свързани с него. Но в замяна представителите на този знак изискват своята доза обич, подкрепа и признание, така че не се опитвайте да ги подценявате и да приемате благоразположението им за даденост.

Новата година вещае спокойствие и баланс за Везните. Подобна атмосфера е точно това, от което те имат нужда, за да разгърнат потенциала си и да привлекат положителни хора и ситуации около себе си. Годината ще е добра и активна както в личен, така и в професионален аспект и всичко ново в нея ще бъде вълнуващо.

Скъпи, Везни, ако съумеете да разиграете картите си правилно, всичко ще бъде точно балансирано според вашия вкус и желания. В любовта ви чака щастлива развръзка и нови алтернативи, а в работата си ще сте продуктивни, далновидни и отворени. От финансова гледна точка от вас се изисква да сте по-умерени, за да съумеете да запазите така нужния за вас баланс. Физическото и менталното ви здраве ще бъдат в апогей, стига да не прекалявате с храната и да не се отпускате. Така че отдайте се на интересите, хобитата и приятелите си с чувство на задоволство от живота и се опитайте да им предадете от вашата балансираност и мъдрост, защото те ще имат нужда от вас!

Скорпион – „Аз търся“ между черното и бялото

2017 година и Скорпион

Скорпионите са хора на противоречията и крайностите. Тяхната сила и магнетичност идват от съчетанието на доброто и злото, черното и бялото, реалното и магичното. Те са търсещи същества, които споделят много малко от това, което мислят и държат на своята тайнственост и интровертност като измерения на святата си независимост от външния свят. Освен че е потаен и добре информиран, Скорпионът е търпелив и спокоен, но само докато вземе решение дали ще напада или ще се отбранява. Той борави добре с парите, има усет как да ги запази и умножи и се проявява като изключително верен партньор както в бизнеса, така и в семейния и интимния си живот. По отношение на своите близки, Скорпионът е готов на всичко, но не сте ли от неговата кръв и „стадо“ – бъдете готови за лошо отмъщение при всеки опит да го нараните. Неговият цвят е черен, а ароматите му наситени и всичко това може само да ви говори за тежкият му характер и природа.

През 2017 година от Скорпионите ще се изисква твърда позиция, трезвост и честност. Скорпионът ще бъде търсен от своите близки за подкрепа и съвет, а по отношение на себе си ще му се наложи да вземе важни решения свързани със стари пороци и вредни навици. Между доброто и лошото, пиковете и спадовете през годината, Скорпионът ще трябва да разчита предимно на себе си и на истината, каквато и да се окаже тя. Най-важно за него ще бъде да запази спокойствие и позитивна настройка.

Мили Скорпиони, всички знаем, че дълбоко в себе си сте добри и мили хора, за това не изпадайте в крайности, не се стресирайте и решавайте проблемите един по един. Само така ще можете да излезете от трудните ситуации и в крайна сметка да се окажете победители.

Очаква ви активна година, през която можете да отхвърлите много задачи свързани с кариерата и социалния си живот, но трябва да бъдете умерени и в никакъв случай да не бързате. Не се поддавайте на ревност и не изпадайте в потайност, а излезте смело в предните редици и играйте честно. Новите предизвикателства, които ви очакват само ще подобрят кондицията и уменията ви. Ако търсите нова любов, имате големи шансове да я откриете, стига да излезете от зоната си на комфорт и да се отворите поне малко за света и хората около вас. Ако вече имате партньор, то също няма да ви навреди ако станете малко по-екстровертни и благоразположени в личните си отношения през тази година. В работата ще ви се наложи да сте по-усърдни от обикновено, а това от своя страна ще ви донесе повече пари и мотивация за бъдещи успехи. Използвайте силната енергия на годината в своя полза и тя ще ви дари с отлично физическо и ментално здраве.

Текст: Ралица Димитрова
Илюстрации: Pinterest