frida.bg
зодия през новата година

Овен, Телец, Близнаци, Рак и техния хороскоп за 2017 година

Каква ще бъде 2017 година за първите четири зодиакални знака

Според звездите 2017 година ще бъде активна, новаторска, а за някои от зодиакалните знаци доста романтична и енергизираща. Предлагаме ви нашата прогноза свързана с основните тенденции в хороскопа на първите четири зодии – Овен, Телец, Близнаци и Рак – знаците, които носят много от пролетта и мъничко от лятото като определящи тяхната природа, взаимоотношения и интереси. Насладете им се заедно с прекрасните зодиакални илюстрации на украинската художничка Олка Костенко.

„Аз съм“ Овен

зодия Овен
Зодия Овен © Илюстрация: Олка Костенко

Овенът е първия знак – с него започва зодиакалната редица и самото раждане на „Аз“-а според астрологичната мисъл. Има нещо много мъжко в този зодиакален знак – може би най-мъжествения измежду всички зодии, най-вече поради силата и способността му да застава начело. Овните са харизматични личности, които се справят добре с всякакви дейности и мисии, позволяващи им да развихрят характера и изразят егото си. Те са честни, директни, откровени и винаги в служба на истината, дори и когато осъзнаят, че тя не е в тяхна полза. За Овена е много важно да действа в конкурентна и достойна среда, която го мотивира и му позволява да развива качествата си. Най-добре Овенът си партнира с Риби и Везни, както и с двата си огнени побратими Лъв и Стрелец.

За Овена 2017 ще бъде интересна, вълнуваща и разкриваща нови хоризонти. В унисон с духа на общата астрологична нагласа, за Овните 2017-та идва, за да сложи край на нещо старо и даде началото на нещо ново и основополагащо, и само те самите биха могли да вземат решение с какво да се разделят и какво да насърчат така, че годината за тях да бъде успешна и щастлива. Много от нещата ще се случват неочаквано и за да бъдат изненадите позитивни, към тях Овните трябва да подхождат открито и честно.

Може да се каже, че за Овните 2017-та ще бъде годината на Любовта. Те ще бъдат по-емоционални и предразположени към романтични преживявания от обикновено, а съдбата няма да ги остави самотни, дори и да не са обвързани за момента. Любовният, както и сексуалният им живот ще бъдат добре овкусени и хармонични. Важното е да не се затварят в себе си, а да се впуснат в нови социални начинания, да отворят сърцето си за романтика и вълнуващи приятелства. За жените Овни годината е много добра за зачеване.

Скъпи Овни, ако имате притеснения или претенции свързани с професионалния си живот до момента, новата година ще ви предостави шанса да смените работата и кариерата си като цяло. Помислете коя е дейността, която наистина ще задоволи амбициите ви и действайте за промяна в тази посока. Но първо добре анализирайте финансовото си състояние и се отървете от излишните неща и харчения, за да бъдете по-стабилни и уверени, когато дойде промяната.

Телец – „Аз имам“ красота, хармония и баланс

зодия Tелец
Зодия Телец © Илюстрация: Олка Костенко

Този артистичен пролетен знак обича да има в живота си по малко от всичко – дъжд, слънце, зеленина, цъфтеж, прохлада и топлина. Телецът се блазни от красивите, престижни и хармонични страни на живота, а материалният свят и социалната среда трябва да му носят сигурност и удобство, за да бъде напълно доволен. Телците умеят да се радват на живота и високо ценят романтиката и любовта във всичките им проявления. Те са устойчиви и верни партньори и владеят изкуството да глезят себе си и околните. Техният пролетен заряд и чар ги прави едни от най-привлекателните мъже и жени сред зодиакалните знаци.

2017 обещава да настрои Телците за позитивна промяна и постигане на желания от тях баланс. За тази цел те трябва да заложат на авторитета и харизмата си, и да отстояват позициите си смело и без увъртания. Звездите препоръчват на Телците да не прекаляват с илюзиите и да се обградят с подходящи партньори, които да им помогнат в реализиране на мечтите си през тази година.

Като цяло, през 2017-та Телците ще се радват на повече енергия от обикновено. Много е важно обаче какво ще направат с тази енергия и как ще я оползотворят! Телците могат да се възползват от повишения си енергиен капацитет максимално ако се постараят да впечатлят околните с артистичността и естетическия си усет и така да затвърдят позициите си на знаещи и можещи. Скъпи Телци, работете върху отношенията си с другите и заложете на силните си страни. Направете нещата, които ви носят задоволство, свои съюзници – това могат да бъдат вашите интереси, хобита и способността ви да оркестрирате социалните си връзки в едно истински хармонично звучене. Звездите ви насърчават да се впуснете в нови начинания и познанства, да се забавлявате и планувате сега, докато имате енергиен потенциал за това. Тази година ще ви донесе много промени и за да можете да ги посрещнете позитивно трябва да бъдете упорити, силни, независими, рационални и търпеливи. Ако следвате тези свои дадености, нищо няма да е в състояние да ви спре.

А търсите ли любовта – това е вашата година! Просто трябва да сте по-активни и да излезете от зоната си на комфорт, което няма да е толкова болезнено ако следвате инстинктите си. Само така ще намерите любовта в лицето на човек, който споделя вашите страсти. Не се страхувайте да изразите чувствата и желанията си, това ще ви помогне както в интимните, така и в останалите социални контакти. Обвързаните могат да обогатят връзката и вече установената хармония, пробвайки нови стъпки в танца на взаимоотношенията си.

За да запазят доброто настроение и благоприятната енергия, която им поднася новата година, Телците се нуждаят както винаги от редовна, вкусна и силна храна. Това особено важи за новия годишен период, за да се предпазят от хронична умора и различни болести. Разчитайте на добрата хранителна диета през 2017-та, за да посрещнете нейните предизвикателства здрави и положително настроени.

Близнаци – „Аз мисля“, комуникирам и хармонизирам

зодия Близнаци
Зодия Близнаци © Илюстрация: Олка Костенко

Това е последният знак на пролетта, който се намира на самата граница с лятото. Близнаците носят със себе си мириса, свежестта и променливостта на пролетта заедно с малко от лятната лежерност, веселост и лекота. Тяхната хаотичност и непоследователност се компенсират от силните им комуникативни и аналитични способности. Близнаците обичат да мислят, плануват и премислят, но за по-голяма целенасоченост и действие определено имат нужда от мотивационната сила на партньори като Лъва или в краен случай Везните, Водолея или Стрелеца. Родените под този знак хора са много интелигентни и информирани. Въпреки своята интересна компания, красноречие и весел нрав, Близнаците трудно създават приятелства. Но когато успеят, те стават ценни партньори за цял живот, с които е гарантирано доброто прекарване на хубавите моменти в живота и лесното преодоляване на трудностите.

2017-та ще донесе за Близнаците нуждата от повече ред, дисциплина и отговорност. Всички събития, които им предстоят ще имат за цел да изградят една по-правдива и различна гледна точка в отношението им към себе си, света и живота като цяло. Промените ще настъпват постепенно и бавно и това ще им помогне да се справят със стреса около процеса на приспособяване. Така, че скъпи Близнаци, опитайте се да бъдете колкото се може по-оптимистично настроени и готови за промени през тази година. Колкото повече готовност за действие покажете, толкова по-добре ще се справяте както в работата, така и в личния си живот. Любовта е налична и във вашия годишен хороскоп, така че – насладете й се!

Годината ще бъде финансово стабилна за Близнаците при условие, че всичко е добре обмислено и планирано. Ако условието бъде изпълнено, годината ще им даде добра основа за духовно израстване и фокусиране върху любими теми, занимания и хора. В здравословен план трябва да се обърне повече внимание на общата физическа кондиция и енергията за справяне със стреса. Бъдете оптимистично настроени и намерете онази форма на фитнес, която ще ви носи най-голяма радост и удоволствие.

Рак – „Аз чувствам“, почувствай ме и ти!

зодия Рак
Зодия Рак © Илюстрация: Олка Костенко

Ракът е един от най-топлите и емоционални знаци в астрологията, а Раците са хора, родени в самата зора на лятото и под опеката на Луната – планетата на майчинството и женските тайнства. Това е и най-женствения знак на зодиака. Раците знаят как да бъдат добри, да помагат, да обгрижват, топлят и обичат другите. Те са силно сексуални създания, които проявяват своята страст като готовност за взаимност и пълно отдаване. Те не обичат динамиката, конкуренцията, и агресията на материалния свят, но за това пък са любители на стабилността, реда, дисциплината и знаят цената на парите и сигурността. Тази дуалност в характера им ги прави трудни за разбиране, особено когато са позиционирани в по-широк социален кръг. Най-добре Раците проявяват себе си в интимна или семейна среда.

През новата година на родените под знака на Рака ще им се наложи да проявят смелост, да поемат рискове и да пристъпят към активни действия. За това те ще бъдат подпомогнати позитивно от силни и близко-родствени представители на мъжкия пол или от хора, в чиято природа е по-силно изявено мъжкото начало. Раците не бива да се страхуват да поискат помощ в трудните моменти, които им предстоят, нито да пестят благодарност, когато я получат.

През новата 2017-та всичко за Раците ще се случва скоростно и изненадващо и в това ще се крие най-голямата трудност за тях. Мили Раци, не поемайте върху себе си повече от това, с което можете да се справите и търсете подкрепа от своите бащи, братя, партньори или приятели. Премислете нещата преди да предприемате действия, влагайте енергията си рационално и се опитайте да видите нещата от най-добрия им ъгъл. Връзките ви с другите ще бъдат особено подчертани през тази година, а романтиката няма да слиза от дневен ред. Каквото и да се случи не бива да се притеснявате, просто се отдайте на любовта, интимността и романтиката както никога до сега и разчитайте на добрите си партньорства както в личния, така и в социалния си живот.

Текст: Ралица Димитрова
Илюстрации: Олка Костенко