frida.bg
Водата

Магическата сила на водата

Ритуалът Водици носи мъдростта на миналото и затова е толкова ценен. В този ритуал има колкото магия, толкова и дълбочина, истинност и сила. Той е свързан с магическите свойства на водата да пречиства, помни и да възпроизвежда мисли и състояния. Нашите предци, древните българи са били убедени във вълшебната и вездесъща същност на водата и в навечерието на всеки годишен цикъл са се възползвали от нейните свойства под формата на ритуал за пречистване и сбъдване на желания. Старите българи са се отнасяли към водата като към одухотворена същност, която може да бъде наричана и орисвана, може да чува, да поема мисли, да опознава и предава информация, да лекува и променя. Наричали са я с много и все красиви имена, както човек нарича близките си на галено според техните най-силни и обични черти – Жива, Кадена, Мълчана, Вречена, Пробудена, Любена, Здрава. Това са не просто прилагателни имена, а свойства, проявления и характери на водата, които имат свои достоверни източници и обяснения, макар и да звучат свръхестествено. Но дори и без да сме чули за нито едно от тях, някак си интуитивно сме склонни да повярваме – толкова привлекателна и подходяща ни звучи идеята за чудотворната същност на водата.

Мъдростта на миналото е интригуваща и заслужава нашето внимание. Тя ни носи информация, не случайно преминала проверката на времето.

Първите  няколко дни от месец януари са изключително силни и са отбелязвани в календара на българите от древността през християнството и до наши дни като светли празници – Водици, Богоявление, Кръстов ден и Йорданов ден. За тях се смята, че са време, подходящо за пречистване от изминали преживявания, стари грешки, недоволства, грехове и лоши мисли като ритуална подготовка за следващия цикъл в личния и колективния живот на хората. През тези дни небесата се отварят и водата се съживява, можем да се самоорисаме, да орисаме ближните си и да се помолим за благодат.

Според българската народна традиция в нощта на 5 срещу 6 януари енергията на водата е най-силна и способна на чудеса. Наричаме тази ритуална нощ със звучното име Водици. Тази, както и следващите няколко дни и нощи са смятани от предците ни за магично време, през което божествената промисъл чува нашите мисли и желания, а водата става техен проводник. Тогава почитаме водата и я орисваме с желания, вричаме в нея думи за доброта и любов, пробуждаме я за магията, на която е способна чрез силата на думите и вярата си. Вричащият, или изпълняващ ритуала на Водици става едно с водата и космоса в ритуално триединство, което прави възможно магията да се случи.

водата

Какво е водата

Водата е навсякъде около нас. В непрекъснатото си движение тя променя състоянието си на пара, течност или лед. Водата е част от нас – от тялото и заобикалящия ни свят. Хората винаги са се заселвали само там, където е имало вода. Водата е онова чудо на природата, без което не можем – нито ние, нито природата. Тя е еднa от най-чудотворните и живителни сили на планетата и съставлява основна част от нашето тяло. Мозъчните течности представляват 99% вода, а кръвната плазма- 93%. Без прием на вода за повече от 8 денонощия в тялото ни настъпва самоотравяне и смърт. Всяка дехидратация е опасна за живота ни. Водата е по-важна от храната, тъй като тя захранва всяка една клетка в тялото ни с хранителни вещества и кислород, и без нея то не би могло да се пречисти. Тя е смазка на всички връзки в него и регулатор на топлообмена му. Без вода машината, наречена тяло, спира да функционира. Нейното намаляване в организма води до стареене и дегенерация на тъканите. Най-полезна за тялото ни е „живата“, био-активна вода, която се съдържа в естествените природни източници.

водата

Чудото на водата вътре в нас

Какво е животът ни без вяра, без чудеса и без малко магия в него? Не е ли самото зачеване едно истинско чудо? Всяка майка е изпитала усещането за божественото чудо на сътворението докато малката искрица живот е растяла в нейното тяло. Тази искрица живителна енергия е навсякъде около нас, във всичко което съставлява естеството на живота. И тя не би била възможна ако не беше водата. Представете си живото човешко тяло като един съд с вода. Колкото по-чиста, бистра и свежа е водата в него, толкова по-витално и одухотворено е тялото, в което тя циркулира. Но по пътя си от и през нас, водата идва отнякъде и тя носи посланието на това място. На почвата, а от там на бита и самите хора, които го населяват. Казват, че водната структура на организма на човека отговаря на структурата на мястото, където е роден. От гледна точка на водата, връзката ни с родното място е не само поетичен порив, тя има и чисто физиологична обосновка.

водата

Чудото на водата извън нас

Сега си представете нашата планета. Тя също е един затворен съд с вода, която циркулира в различните си агрегатни състояния на реки, морета, океани и атмосфера, и представлява един цялостен организъм, който има свойството да се самопречиства и преражда непрекъснато. Ако източим водата от него, всичко ще загине. Водата е плазмата на живота, която прави възможен неговият кръговрат. Според много древни народи, както и все повече изследователи от съвременния свят, водата е жива субстанция, тя може да чува, да приема информация, да я препредава и да я запомня. За това никъде по света няма еднаква вода. Тя поема вибрациите на почвата и въздуха, изпарявайки се и после пак втечнявайки се. Древните мъдреци смятали, че божествената искра на живота е вписала своя план свише в паметта на водата. В нея има информация за пътя към съвършенство на всяко едно живо същество на Земята.

водата

Паметта и усета на водата

Водата има свойството да възприема и запаметява всяко въздействие на околната среда. Тя се отнася към всеки допир, примес, вибрация и усещане с „разбиране“ и „запомняне“. Това е установен научен факт. Всяка клетка от нейната памет съдържа стотици хиляди информационни панела, отговарящи за различни видове взаимодействия и за това нейната структура е по-важна от химичния й състав.

Водата реагира много силно на различни емоционални състояния „в ефира“ или в организма, променяйки структурата си. Положително структурираната вода има изключително добри свойства за разлика от отрицателната, която се държи като болна. Вода, към която сме се обръщали гласно с думи на любов и благодарност има много полезни свойства. При поливане със структурирана вода, кълновете отчитат в пъти по-високо фотонно излъчване от покълналите в обикновена вода.

Водата реагира не само на емоции и думи, тя чува и има изострен музикален усет.

Когато изричаме молитва пред съд с вода, тя не само регистрира и запаметява, но и реагира на молитвените вибрации образувайки хармонични структури. За това хората едно време са се молили преди хранене и ако ние днес не го правим, то би трябвало поне да спазваме добра и спокойна кондиция при всеки път, когато сядаме на масата.

водата

Водици – старо-българският ритуал за „мълчана“ вода

Структурната памет на водата представлява връзка между всички живи системи. Ние всички сме звена от една обща информационна верига, през която циркулира вода. Във всеки от нас тече вода от първичния океан и всеки е в състояние да въздейства на посланието, което той носи.

В нощта на Водици, българите вярват, че посланието им към Абсолюта придобива особена сила. Казано на по-прост език – тогава стават чудеса и се сбъдват желания. Ако искате да станете част от това чудо, малко преди полунощ на 5 януари налейте малко чиста вода в кръгъл метален съд. Хванете съда с вода в ръцете се и притихнете за малко така с него на открито под звездите. Помълчете заедно с водата пред себе си. Опознайте се. Усетете нейната енергия и й отдайте от своята. Прошепнете й името си на глас и споменете колко я обичате. После оставете водата до полунощ навън да „помълчи“ и се пречисти покрита с бяла кърпа. В полунощ излезте отново при нея и й кажете своето желание, а накрая добавете обредните думи „Нека реченото, бъде сторено!“

После затворете очи и си представете, че желанието ви наистина се е сбъднало, усетете го все едно е действителност. Визуализирайте го. Водата ще поеме и запомни всички тези вибрации и усещания.

Оставете я отново покрита навън през цялата магична нощ. На сутринта измийте очите си и отпийте от „мълчаната вода“, пречистете се и поемете вяра и зрънце чудодейна сила от нея. Дайте от нея на децата и напръскайте домът си с нея. Нека нейната благодат попие наоколо, както зрънцата чудо са покълвали в покоя на нощта.

И НЕКА РЕЧЕНОТО БЪДЕ СТОРЕНО!

Masha&TheMagic