frida.bg
2017 година

2017 – година на новото начало и големия избор

Космическата енергия на 2017–та с обещания за много любов и нова надежда

честита нова година

Изпратихме високосната 2016 с противоречиви чувства, много научени уроци и други, недотам усвоени. Разделихме се с повече и по-малко известни обществени фигури, за други планирахме да оглавят обществения и духовен ход на планетата през 2017-та. Общо взето затворихме един и отворихме друг цикъл. За високосните години има много поверия, повечето от които неоснователни, но си струва да ги споменем дори и само, за да ги преценим от гледната точка на ретроспекцията отблизо, в която се намираме на прага на новата година. Високосните години се смятат за „покосяващи“ и бедствени, през тях много важни личности и събития намират своя трагичен или тържествен край. За високосните години се смята, че като цяло са неблагоприятни и всяко ново начало бива обречено на неуспех – не трябва да се женим, развеждаме, да сменяме работата, дома и намеренията си като цяло. Звучи доста стресиращо и ограничаващо, особено поради факта, че се отнася за цели 365 дни и 6 часа, ако търсим най-точното астрономическо измерение за една високосна година. Но помнете, че нищо в астрологията и езотериката не бива да се тълкува буквално и категорично. Както казва учителят Йода в „Междузвездни войни“, бъдещето е във вечно движение. Всичко зависи от нашите намерения, действия и отношения. Картите са раздадени, но края на играта зависи от това как тя ще бъде изиграна.

астрологията за и новата година

Новогодишният поздрав на Венера

Слагаме черта на 2016 – кой, какво и защо се случило остава в миналото и обръщаме нова страница. Започва новата година и то не как да е, а с едно наистина обещаващо и красиво космическо явление. Както забеляза и разпространи в новогодишния ефир астрологът Филип Филипов, новата година започна със знамение. На 1 и 2 януари Венера се появи ярка и видима с просто око под формата на Вечерница много преди Слънцето да беше залязло. Тази рядка фаза на Венера се случва приблизително веднъж на всеки 8 години и носи благороден космически смисъл, свързан с висшата изява и аспекти на тази женствена планета. Венера, която символизира Висшата Любов, творческото съзидание и пречистващата сила на красотата, буквално освети с най-пищния си блясък първите дни от новата година и символично освети пътя на човечеството с нова надежда за бъдещето. Връзката на започващата година с планетата на красотата и любовта е заложена и цифрово, тъй като 17 е числото на Венера.

Венера през новата година

Прекрасните емоции, щастливите развръзки и изобилието от любов, които ще се проявят по един или друг начин в живота ни определят енергийно активността на цялата очакваща ни година. Тази прогноза се очертава заради благоприятния аспект на тригона, който прави Венера с Юпитер. Според астролозите, това са двата космически благодетели, които ще обединят сили, за да увенчаят човечеството с повече хуманизъм, щастие, любов и творческо вдъхновение. По този начин те ще спомогнат и за повдигане енергийните нива на планетата ни. Ще продължават да се раждат все повече индигови, талантливи и алтруистични деца, които ще ускорят процеса на духовно въздигане на човечеството. За хората на изкуството и онези от нас, които носят зрънце вяра и добрина в себе си, това ще бъде много успешна, изпълнена с нови възможности, добри поличби и творческа устременост година.

Малкото налични неблагоприятни аспекти на годината отново ще бъдат смекчени от красивата господарка на небето – Венера. От една страна тя ще се озове в квадрант с Лилит, но бързо ще успее да пребори необузданата, импулсивна и егоцентрична природа в апогея на лунната орбита, която за малко ще внесе горчивина в емоциите ни. От друга страна, Венера ще направи секстил с ретроградния Меркурий и тежкия Сатурн, а това ще внесе повече благородство, човечност, надежда и успокоение в мислите и делата ни в по-тежките периоди от годината.

планетите през новата година

Ретрограден Меркурий в наследство от старата година

Преди да си отиде, 2016-та ни завеща ретрограден Меркурой в знака на Козирог, който започна на 19 декември и ще продължи до 8 януари. Въпреки, че неблагоприятните аспекти на тази космическа конфигурация ще бъдат донякъде смекчени от Венерината благодат, през този период ще ни се наложи да бъдем по-предпазливи, смълчани и затворени. Планетата Меркурий отговаря за комуникациите, търговията и интелекта, а когато тя се движи ретроградно ставаме по-трезви, сериозни и фиксирани в комплексите и страховете си. Докато Меркурий не възстанови своето директно движение трябва да внимаваме в деловата си активност, подписването на споразумения, взимането на важни решения, обработката на документация, финансовите си разплащания, покупката на електронни устройства, информацията, която постъпва към нас и далечните пътувания. В този период е по-безопасно да възстановим, решим и продължим стари планове, контакти и идеи. Ако нещо ви е убягвало или упорито ви се е запъвало в миналото, пробвайте дали сега не му е дошъл момента. Възстановете стари контакти, подновете стари проекти, преговорете стари уроци, обмислете минали идеи, завършете всичко отложено и направете цялостна преоценка. Така ще си осигурите безопасен круиз през ретроградната фаза на Меркурий и идеално ще се подготвите за новите перспективи и хоризонти, които ще се отворят само след няколко дни, когато планетата отново ще възстанови директната си посока.

Всички планети в директен ход

И когато Меркурий престане да бъде ретрограден, ще бъдем свидетели на уникално явление, при което всички планети стават директни и се задвижват в единен космически синхрон напред. Това ще бъде един от най-благоприятните цикли в годината, познат в астроложките среди под термина APDM (All Planets in Direct Motion, или в превод на български „Всички планети в директна посока“). Астроложката, която за пръв път посочва и коментира явлението, обяснява ситуацията така:

„От нашата гео-центрична гледна точка това е моментът, в който цялата ни Слънчева система се движи заедно в една посока, като течаща космическа река и като че ли всички планети пътуват е космическа устременост към една обща цел. От перспективата на Слънцето, както и на Земята в този уникален момент, всички планети, подредени в директна посока“ олицетворяват единния, органичен, хармоничен, синхронен групов пасаж на космическите тела през безкрайната вселена.“

Планетите и новата година

Явлението APDM е космически цикъл, който определено носи послание с много оптимизъм и надежда за бъдещето. Това е уникален период, в който земната перспектива става еднаква с тази на Слънцето; в който енергията и вибрациите на цялата Слънчева система предоставят уникална космическа подкрепа за всяко креативно и позитивно начинание. Това е щастлив период за успешни сливания, бракове, крупни сделки, благотворителни прояви, зараждане на идеи, за стартиране на политически, бизнес и всякакъв род начинания, които имат добронамерена и съзидателна цел. В глобален и космогенен аспект, това е период, в който Вселената постига състояние на естествена подреденост и посока. Той ще започне с навлизането на Меркурий в директна фаза на 8 януари и ще продължи почти месец до момента, в който Юпитер стане ретрограден и напусне пръв космическата редица на 6 февруари 2017 г.

В духовен смисъл, астрологията анализира този период като особено силен и благоприятен за колективен фокус, медитация и молитва в посока облагодетелстване на общия ни земен дом и просперитет. Всеки един от нас би могъл да се възползва от тази космическа подредба и да прояви намерение и воля в посока своето лично щастие, както и за колективното благоденствие, мир и любов на планетата.

2017-та – година на „единицата“ и новото начало

Положителните аспекти в звездната карта на 2017-та година определено надделяват над отрицателните и един от силните между тях е идеята за новото начало, заложена както в астрологическото, така и в нумерологичното й тълкувание. Ако съберем четирите цифри в комбинацията 2017 и ги редуцираме до едноцифрено число получаваме „единица“, която носи смисъла на начало, лидерство и обновление. Единицата символизира Слънцето и се съчетава особено благоприятно със седмицата, която олицетворява Нептун и неговия скрит смисъл на висша духовна нагласа, творчески импулс и вдъхновение. Космосът отново ни мотивира за успешни начинания и креативност, стига да успеем да хармонизираме мислите и действията си в положителна посока и да се противопоставим на хаоса от затъване в отживелици, стереотипи, изчерпани мисии и идеали. За добро или зло, избор винаги има и той се основава единствено на свободната ни воля. През 2017-та е много важно да заложим на красотата и хармонията, за да дадем силен и позитивен начален импулс за целия следващ цикъл.

2017 година - ново начало

2017-та – година на Огнения Червен Петел

Успешни нови начинания предвещава и източният календар, според който на 15 февруари 2017 г. ще започне годишен цикъл под знака на Червения Огнен Петел. В съзвучие с цвета и стихията на досегашния властелин Маймуната, огнената същност и буйния нрав ще продължат да ни управляват още известно време, макар и в образа на великолепната домашна птица. Явно източната мъдрост залага на силата, с която се откроява периода, в който живеем, но подобно тълкувателите на космоса ни предвещава една по-спокойна и сплотена година. Петелът е невъзмутим и здраво стъпил на пиедестала си – той добре си знае мястото и цената.

Още напролет, новият стопанин на двора ще влезе в пълно владение и ще измести необуздания дух на Маймуната, за да въдвори ред, да ни пробуди и може би приятно да ни изненада. Петелът е шарен, ексцентричен и достолепен и към изненадите му трябва да се подхожда позитивно и философски. Всички промени, с които ще ни изненада 2017-та също трябва да бъдат приемани така – без предубеждения и с вяра в добрият изход на нещата. Петелът ще ви помогне ако си помогнете сами, ще ви предостави добри оферти ако се потрудите добре за тях, ще изиска от вас да сте перфектни, но ще обещае да сбъдне мечтата ви! Бъдете новатори, импровизирайте, послушайте интуицията си в годината на Петела и няма да сбъркате. Това ще е година на спортсменски дух и големи победи за мнозина – най-енергичните, най-дръзките и най-благородните. Отдадените на интелектуален и творчески труд ще преживеят особен разцвет. Финансите също обещават добри шансове.

А що се отнася до любовта – о, тя ще бъде истинска! Блазе на необвързаните, защото най-емоционалните измежду тях ще бъдат удостоени с красива и предана любов, за каквато са мечтали. Има големи шансове да срещнете „голямата и единствена любов“. Любов ще има в изобилие,за всички, които силно си я пожелаят!  Но освен романтика ще има и много нови запознанства, много глъч, музика и няма да престане да бъде интересно. Така, че и на обвързаните няма да им бъде скучно. Добре би било за тях ако използват периода за създаване на поколение, защото децата родени в годината на Петела стават успешни и известни възрастни.

новата година на петела

 

Потопете се в древната и астрологическа мъдрост, за да направите годината си успешна и пълноценна. Направете своя нов голям и точен избор в живота през новата 2017 година според повелите на звездите и принципите на природните стихии. Послушайте какво нашепват те за нейните перспективи и темперамент. Чуйте посланията им:

  • Обърнете страницата, сменете нагласата
  • Разделете се със старото, прегърнете новото, посрещнете с ентусиазъм и творчески импулс неизвестното
  • Заложете на доброто, на вярата и надеждата
  • Стремете се към общото благо и колективния просперитет
  • Отворете сърцата си за любовта във всичките й прекрасни проявления

Картите са раздадени, играта тепърва започва. Успех и щастлива нова година!

щастлива нова година

Автор: Ралица Димитрова