frida.bg
Скорпиона

Няколко неотразими дами под знака на Скорпиона

Опасният чар на жената-Скорпион

Астрологията е наука, която все повече хора намират за сериозна. Тя признава и обяснява неконвенционални факти за връзката на хората с космоса и портретира личността и съдбата ни в зависимост от подредбата на планетите в деня и часа на раждането ни. Като едни малки частици от Вселената, всички ние сме в динамична връзка със звездния спектър, която предопределя черти от характера, а от там и събитийността в живота ни. Така например, ако сте родени в периода между 24 октомври и 22 ноември сигурно сте наясно с принадлежноста си към една очарователна и бляскава група от хора, чиито облик попада под астрологичното влияние на Скорпиона.

С този знак са белязани съдбите на очарователни и магнетични личности, каквито сигурно познавате и вие. Те са хора на изкуството и търсенето, дори и да не се занимават с изкуство или наука. Ако дрехите им не са скъпи и лъскави, то душата им със сигурност блести. Ако не са известни политици, художници или артисти – то те са не по-малко от душата на всяка добра компания! Около тях винаги има клюка, история, дори цели филми. Ето как се завърта лентата в един такъв женски скорпионски филм, накратко:

Скорпионът е нощно паякообразно насекомо

То разполага с мощна отрова в извитата си опашка и не се колебае да я използва в атака или защита. Когато е в снаряжението на жена, жилото придобива особена сила – тази на неустоимия чар и заплетената аргументация. Но както и при останалите знаци на зодиака, асоциацията със страховитото насекомо не е точно буквална, а по-скоро изтъкана от символика.

Представителките на тази зодия външно може да изглеждат хладно-уверени и отровно-спокойни като едни малки скорпиони, но с това само прикриват търсещата си духовна природа на състрадателност и творческо съзидание. Тяхното привидно самообладание е симптом на богатия космически хаос, пулсиращ в артистичната им душа. Те гледат на света с любопитство и проникновение, без излишно да издават нагласите и емоциите си. Но намерят ли подходящи условия да се изявят – стават импулсивни и взривоопасни. Остри като върха на скорпионовото жило, те няма да ви пощадят в името на правдата, така че потърсите ли съвет от тях – по-добре се подгответе за жестоката истина!

Благодарение на обективния си поглед върху света, неподправената си искреност, дълбока състрадателност и силна магнетичност, Скорпионките си печелят достойни врагове и всеотдайни привърженици – по много от всички. Лоялни към приятелите, отдадени на семейството и благородни в противостоянията си, те щедро се отблагодаряват за добрините и ожесточено отмъщават за злините.

В неблагоприятни случаи, темперамента им ги прави уязвими към собствената им скорпионска отрова, изработена в изобилие при състояния на негативен афект. Затова, техният крах често се дължи на неволно самоунищожение, било то от изтощителния порив за отмъщение, страстта им към непосилни задачи, работохолизмът или меланхолията. Но преди да дойде неизбежния за всички край, началото и средата при всички Скорпиони са увлекателни и харизматични.

Жените, родени под знака на Скорпиона са плутонови същества

Те са съзерцателни и подвластни на стихии. В астрологията Плутон се смята за планетата на скритите, тайнствени, магични и подмолни действия. Тя зарежда природата на Скорпиона с вътрешна сила и прави жените, родени под този знак способни на безстрашни и неочаквани превъплъщения в критични житейски ситуации. А когато такива липсват, чарът им си е просто там – сред ежедневните прояви на любов и скърби. Плутон често настройва саундтрака на живота им в трагично или минорно звучене, но също така успешно може да го презареди и с по-нежна мелодия. Когато е в покой, жената Скорпион анализира, но когато нещо я задвижи, тя е в състояние да мести планини и да прави от невъзможното – възможно.

Светици или грешници, Плутоновите жени са хора на нощта, изкуството и големите работи. Тяхната изявена сексуалност е станала емблематична до степен, че самото признание в принадлежност към зодията може веднага да предизвика намигване в отсрещния пол. Артистичността на знака прави жените Скорпиони особено привлекателни. Убедете се сами:

Деми Мур

Деми Мур

Под знака на Скорпиона протична житейският път и артистичната кариера на Деми Мур. Тя е родена на 11 ноември – дата, носител на магическата, според някои, цифрова комбинация известна като „четирите единици“ или съотношението 11:11. С три брака и рекордни хонорари за филмови участия зад гърба си, Деми продължава своя звезден път през живота и сцената, дори и без бляскавото присъствие на мъжете в живота й. Нейни партньори са били Емилио Естевес, Брус Уилис, Аштън Кътчър и много други.

За скандалната холивудска дама се разказват какви ли не истории, повечето на фона на алкохолни изпарения, дрога и компанията на много по-млади от нея мъже, но това като че ли е в рамките на нормалното съотношение скорпионски съставки за живота на звездна дама. Деми е пример за противоречива и бляскава личност, обградена от ореола на успехи, падения, многолюдна челяд и страстни мъжки типажи, за която пресата напоследък задава все по-скандални въпроси от рода на: „Луда или пияна е Деми Мур?“.

Нейната принципна позиция в това отношение се разкрива в директноста и остротата на собствените й думи: „Това, което всъщност се случва е, че единствения начин, по който медиите ми позволяват да бъда умна и амбициозна жена е представяйки ме за кучка“

Грейс Кели

Грейс Кели

Изящната Грейс Кели, прочула се като американска актриса и принцеса на Монако е родена на 12 ноември 1929 г. Отраснала в заможно семейство, тя завършва американската Академия за драматични изкуства против волята на родителите си и до 26 годишна възраст успешно участва като супер модел и актриса в много холивудски блокбастъри. Сгодява се за модния дизайнер Олег Касини, който е известен като човека, стоящ зад визията Жаки Кенеди. Грейс се отказва от всичко това и се оттегля от киното, за да се омъжи за принц Рение и изживее холивудския си филм на живо.

За да стане факт тази грандиозна сватба на века, семейството й е трябвало да заплати зестра в размер на 2 милиона долара, която обаче поема самият принц. Личната й история е трагична по много начини – реалността да бъде принцеса й докарва носталгия по миналото и депресия. Филмите й били забранени в Монако веднага след сватбата и принцесата бива принудена да отказва ангажименти в киното дори на светила като Хичкок поради строгия обществен натиск. Животът й приключва нелепо на 53 годишна възраст след автомобилна катастрофа.

Джулия Робъртс

Джулия Робътрс

Джулия Робъртс е най-високо платената актриса след Анджелина Джоли. Нейната скорпионска звезда изгрява с раждането й на 28 октомври 1967 г. и я следва по пътя й на една от най-красивите жени, които киното е направило известни. Както Джулия, така и брат й – актьора Ерик Робъртс, носят смесена кръв с английски, ирландски, шотландски, уелски, германски и шведски корени.

Нейната лична история е сходна с филмовите й превъплъщения – тя е чаровното усмихнато момиче без много грим, хубавата жена и булката-беглец както в киното, така и в живота. Била е романтично обвързана с известни актьори като Матю Пери, Дилън Макдермот, Лиам Нийсън, Ричард Гиър, Даниъл Дей Луис и бяга от обвързване в последния момент преди сватбата си с Кийфър Съдърланд.

По-късно се омъжва за кинематографа Даниел Моудър в романтичен и скромен стил, под прикритието на покана за „скромно отпразнуване на деня на независимостта в ранчото ни заедно с кучетата и конете“. Единственият известен гост на сватбата бил Брус Уилис, а булчинската й рокля представлявала памучна бледорозова роба – все неща, които явно носят добър късмет, имайки предвид успешния й брак до днес. Както самата тя споделя, животът е прекрасен тогава, когато носи естествената химия на простите радости.

Разбира се, като повечето известни скорпиони, Джулия се занимава с много сериозни неща, каквато е активната благотворителност. Тя борбено защитава идеята за добрата воля и правата на майката Земя в различни социални и екологични активности.

Скарлет Йохансон

Скарлет Йохансон

Скарлет Йохансон е класическа красавица, с естествен червен цвят на косите и любимка на едни от най-интересните творци в съвременото кино като Уди Алън и София Копола. Родена е под знака на Скорпиона на 22 ноември 1984 г. в Ню Йорк от еврейска майка с полско-руски корени и баща с датски произход. Има брат близнак, от който е по-голяма с 3 минути.

Нейна запазена марка са плътните устни, зелените очи, дрезгавия хъски-глас и превъплъщения в образа на прелъстителни жени, които изглеждат и се държат като по-възрастни от възрастта си. Била е женена няколко години за актьора Райън Рейнолдс и гадже на Джош Харнет за около 2 години. След снимките на „Изгубени в превода“ с Бил Мъри решава, че никога не иска да излиза повече с мъже под 30 години и споделя пред журналисти, че мъжът-мечта за нея е Дейвид Бауи.

Сред нейните странности е страстта към цигарите, желанието след смъртта й тялото й да бъде хвърлено във водите на река Хъдсън, както и любовта към влечугите. Има котка и куче. Работи с марки като Калвин Клайн, Л‘Ореал, Луи Вуитон и Долче & Габана. Италианският художник Франческо Клементе я включва като персонаж в серията си от 78 портрета карти-таро като Кралица Мечове – символизираща интелекта, опита и мъдростта.

Ан Хатауей

Ан Хатауей

Ан Хатауей носи същите две имена като тези на съпругата на Уилям Шекспир и силно напомня с визията си съпругата на Джордж Клуни. Всичко останало около нея обаче си остава е запазена марка. Родена е в Бруклин на 12 ноември 1982 г. в семейство, в което ирландските корени се преплитат с тези на английски, немски и френски прадеди.

Започва кариерата си на актриса с доста скромно и наивистично амплоа, поддържано от повечето американски романтични комедии и семейни филми, но бързо набира скорост в образите на силни жени с волен дух и свободолюбиви пристрастия. Постепенно от трагикомични, нейните превъплъщения стават все по реалистични и жизнени, както повеляват и принципите на скорпионовите жени.

Силната й, амбициозна личност прозира в кошутено-кафявия й поглед и щедрата й усмивка – емблематични за нейната душевност и визия. Една от силните роли на Ан е тази в последния й филм „Обратно в играта“. Това е приятната, пълнеща със оптимистични сълзи история за борбена млада жена и приятелството й със силен мъж на пенсионна възраст, изигран от ветерана Робърт Де Ниро. Филмът може да се види като част от ноемврийската програма на HBO България.

Ето какво казва Ан Хатауей за себе си:
„Изглеждам най-добре след като цял екип гримьиори са се трудили върху грима и прическата ми. Но ако ме питате кога се чувствам най-добре – то е тогава, когато не съм се поглеждала в огледалото с дни и съм се отдавала на неща, които са ме правили щастлива.“

Източник: Masha&TheMagic